Posebne mjere

UEFA potvrdila da će se Superkup u Budimpešti igrati s gledateljima, ali strancima treba – negativan test na COVID-19

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ulaznice će prodavati na način da između gledatelja bude najmanje 1,5 metara, a gledatelji će unutar stadiona morati nositi maske, te proći provjeru tjelesne temperature



NYON Utakmica europskog Superkupa između Bayerna i Seville igrat će se u Budimpešti 24. rujna s gledateljima kako je i planirano, a stranim navijačima bit će dopušten ulazak u Mađarsku uz predočenje negativnog testa na COVID-19, objavila je UEFA u ponedjeljak.


UEFA je objavila kako su u puštene u prodaju ulaznice za utakmicu koja će “poslužiti kao pilot za vraćanje navijača na stadione u trenutnoj situaciji s pandemijom COVID-19”.


Od izbijanja pandemije sve utakmice UEFA-inih natjecanja igrale su se bez gledatelja, premda su neke zemlje, poput Francuske, Švicarske, Poljske i same Mađarske, dopustile gledatelje na domaćim utakmicama.




UEFA je priopćila da će se utakmica na Areni Puskas igrati pred 30 % kapaciteta od 67.215 mjesta, a svakom klubu će biti dostupno po 3.000 ulaznica.


Da bi ušli u Mađarsku, posjetitelji će morati predočiti ulaznicu za utakmicu kao i negativni test na COVID-19 koji ne smije biti stariji od tri dana.


Krovna nogometna organizacija je najavila kako će na samom stadionu biti “postavljene stroge higijenske mjere i od navijača će se tražiti da se ponašaju odgovorno”.


Ulaznice će prodavati na način da između gledatelja bude najmanje 1,5 metara, a gledatelji će unutar stadiona morati nositi maske, te proći provjeru tjelesne temperature.


U Superkupu će snage odmjeriti Bayern kao pobjednik Lige prvaka, te Sevilla koja je slavila u Europskoj ligi.