Dobre vijesti

UEFA potvrdila da će Hrvatska imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Hina

REUTERS

REUTERS

U sljedećem izdanju europskih klupskih natjecanja, u Ligi prvaka i Europskoj ligi, Hrvatska će imati čak pet svojih predstavnika, uključujući i dva u borbi za grupnu fazu Lige prvaka.Europska nogometna federacija (Uefa) potvrdila je pristupne liste za svoja klupska natjecanja u sezoni 2020/2021., kada će Hrvatska imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, objavljeno je u četvrtak na internetskom portalu HNS-a.


U sljedećem izdanju europskih klupskih natjecanja, u Ligi prvaka i Europskoj ligi, Hrvatska će imati čak pet svojih predstavnika, uključujući i dva u borbi za grupnu fazu Lige prvaka.


Hrvatski će se prvak u kvalifikacije uključiti u drugom pretkolu u tzv. »puta prvaka«, a drugoplasirana momčad Prve lige zaigrat će također u drugom pretkolu, ali u tzv. »ligaškom putu«, zajedno s doprvacima Turske, Nizozemske, Austrije, Češke i Grčke.
Drugo pretkolo Lige prvaka iduće se godine igra 21. i 22. srpnja, odnosno 28. i 29. srpnja.


Promjena za hrvatske klubove ima i u kvalifikacijama za Europsku ligu. Četvrtoplasirana momčad prvenstva više se neće uključivati u natjecanje već u prvom pretkolu, nego tek u drugom, zajedno s trećeplasiranom momčadi. Pobjednik Kupa ponovno će svoj prvi dvoboj odraditi u trećem pretkolu.


Drugo pretkolo Europske lige igra se 23. i 30. srpnja, a treće je na rasporedu 6. i 13. kolovoza iduće godine.