Očekivane sankcije

UEFA novčano kaznila devet klubova koji su pokušali osnovati Superligu, Čeferin će se kasnije pozabaviti ostalima

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ovih devet klubova je prepoznalo svoje pogreške, ali to se ne može reći za za klubove koji su ostali uključeni u projekt Superlige - izjavio je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e



RIJEKA Talijanski mediji, među kojima i ugledni sportski dnevni La Gazzeta dello Sport, izvještavaju kako je Izvršni odbor UEFA-e odrezao kazne za devet od 12 klubova osnivača Superlige. UEFA je tako odlučila da će devet klubova koji su se ipak na kraju vratili pod njezino okrilje morati platiti 15 milijuna eura kazne, a ostat će i bez pet posto prihoda od UEFA-inih natjecanja u idućoj sezoni što bi prema nekim procjenama trebalo iznositi 50-ak milijuna eura. Taj novac će se raspodijeliti ostalim klubovima, a ovisno o njihovim rezultatima.


Kada su u pitanju trojica preostalih “pobunjenika“, Real Madrid, Barcelona i Juventus, tu stvari stoje nešto drugačije.


– Najavljene mjere su značajne, ali UEFA neće zadržati za sebe niti jednu financijsku sankciju. Sav taj novac će biti reinvestiran u klubove, njihove omladinske pogone. Ovih devet klubova je prepoznalo svoje pogreške, ali to se ne može reći za za klubove koji su ostali uključeni u projekt Superlige. S time ćemo se pozabaviti kasnije – rekao je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e.