Nemirna noć

U sukobima s navijačima oko stadiona Wembley noćas ozlijeđeno 19 policajaca

Hina

Reuters

Reuters

Navijači su se sukobljavali i jedni s drugima, probili sigurnosne kordone i upali u područje Wembleyja prije početka utakmice, koju je Italija dobila nakon izvođenja jedanaesteracaBritanska policija izvršila je 49 uhićenja i priopćila da je 19 njezinih časnika ozlijeđeno nakon suočavanja s gomilom koja je divljala u blizini stadiona Wembley za vrijeme osiguravanja finala Europskog nogometnog prvenstva između Italije i Engleske u nedjelju.


Navijači su se sukobljavali i jedni s drugima, probili sigurnosne kordone i upali u područje Wembleyja prije početka utakmice, koju je Italija dobila nakon izvođenja jedanaesteraca.


“Tijekom dana izvršili smo 49 uhićenja zbog raznih prekršaja. Policajci će biti pri ruci tijekom cijele noći”, objavila je policija na Twitteru.
Zabilježni s izgredi s bacanjem boca na stadionu, napadima na sigurnosno osoblje pa je ulazak na stadion kasnio više od 20 minuta dok se nije uspostavio red na ulazima.


Foto galerija: Sukobi navijača i policije u Londonu Foto: Reuters


Nekoliko tisuća navijača izvan stadiona nastavilo je piti i zabavljati se na području blizu ulaza u stadion, redajući prazne limenke piva na ulici.


Policija je rekla da je pomogla sigurnosnim timovima na terenu.


“Wembleyjevi sigurnosni službenici potvrdili su da nije bilo sigurnosnih proboja ljudi bez ulaznica na stadionu”, objavila je policija na Twitteru.


Neki su svjedoci, međutim, rekli da su vidjeli izolirane slučajeve navijača koji su trčali kroz prostore za sjedenje unutar stadiona dok ih je lovilo osiguranje.