HRT

U petak u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” – o ženskom sportu i ženskom nogometu

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Govorit će se o ženskom sportu, njegovoj popularnosti i zastupljenosti



U petak, 11. kolovoza u 8:30 u studiju emisije „Dobro jutro, Hrvatska“ gostovati će predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, te novinar sportske redakcije HTV-a Ivan Dorian Molnar.


Govorit će se o ženskom sportu, njegovoj popularnosti i zastupljenosti, te koliko Hrvatska televizija pridonosi vidljivosti ženskog sporta, kao i što čini Hrvatski olimpijski odbor po pitanju napretka ženskog sporta.


Tema će biti i ženski nogomet, te Svjetsko prvenstvo nogometašica u Australiji i Novom Zelandu, koje možete gledati u prijenosu na HTV-u 2 i čije prvo četvrtfinale je na rasporedu već u petak ujutro na Drugom programu HTV-a .




Susreću li se sportašice s predrasudama prema svojim muškim kolegama? Kolika je vidljivost ženskog sporta i što se sve čini za popularizaciju sportašica i povećavanju broja žena kao trenerica, menadžerica i sutkinja?


Što poduzima Hrvatski olimpijski odbor i koji su planovi za poboljšanje uvjeta ženskog sporta? U kakvom je stanju ženski nogomet u Hrvatskoj?


To su samo neke od tema o kojima će se u petak ujutro razgovarati s uglednim gostima u studiju emisije „Dobro jutro, Hrvatska“.