Svima jednako

U nekim španjolskim regijama mogli bi dopustiti gledatelje na tribinama, ali klubovi to ne žele iz solidarnosti prema drugima

Hina

Barcelonin stadion Camp Nou/Foto REUTERS

Barcelonin stadion Camp Nou/Foto REUTERS

Od 8. lipnja većina španjolskih regija, osim Madrida, Barcelone i Casille-Leona, ulaze u treću fazu de-eskalacijeMADRID Španjolski koordinator za hitne slučajeve u zdravstvu Fernando Simon izjavio je kako tamošnje ministarstvo zdravstva razmišlja o mogućnosti dopuštenja dolaska gledatelje na stadione kada se 11. lipnja nastavi nogometno prvenstvo.


Simon je objasnio kako bi se u regijama koje su ušle u treću fazu procesa de-eskalacije moglo dopustiti održavanje utakmica s gledateljima, ali kako to ne bi bilo pošteno u sportskom smislu prema onim klubovima koji ne bi smjeli imati navijačku podršku.


“U utorak je održan sastanak između ministra zdravstva Salvadora Ille, ministrice sporta Irene Lozano i četiri igrača La Lige među kojima su bili Gerard Pique iz Barcelone i Koke iz madridskog Atletica te su igrači i ministrica sporta izjavili kako ne žele prisutstvo navijača sve dok se svim klubovima ne dopusti njihov dolazak. Još uvijek nismo došli do konačne odluke”, izjavio je Simon.
Od 8. lipnja većina španjolskih regija, osim Madrida, Barcelone i Casille-Leona, ulaze u treću fazu de-eskalacije.