Sve pod kontrolom

U Maksimiru nisu zabrinuti nakon dva uzastopna poraza: “Protiv Rijeke moramo nastaviti skupljati bodove”

Davor Petrović

Mauro Perković na Aldo Drosini/Foto PIXSELL

Mauro Perković na Aldo Drosini/Foto PIXSELL

Samo trebamo ovako nastaviti i sve će doći na svoje. Imamo devet bodova prednosti ispred Hajduka, ali prvenstvo još nije gotovo - kaže Mauro Perković



ZAGREB  Prije nepuna dva tjedna, odnosno 5. ožujka oko 17 sati, Dinamo se našao u situaciji da tijekom idućih deset dana otkloni i one preostale minimalne dvojbe vezane za osvajača novog naslova prvaka. Taman u to doba Lokomotiva je na Poljudu pobijedila Hajduk (4:3), a Modri su u svojoj svlačionici na stadionu čekali početak utakmice protiv Osijeka, koji je nekoliko dana ranije smijenio Renea Pomsa i angažirao Borimira Perkovića zbog loše igre i još lošijih rezultata.


Naime, pobjeda u tom dvoboju odvela bi Dinamo na četrnaest bodova prednosti pred najvećim rivalom, s time da mu je idućih deset dana donosilo gostovanje u Šibeniku te zaostalu utakmicu 12. kola kod Istre 1961. Prema tome, teorija je govorila da lider HNL-a može nedjeljni okršaj s Rijekom dočekati s barem sedamnaest bodova viška u odnosu na Hajduk.


Modri su, međutim, u te tri utakmice uknjižili remi s Osijekom (1:1) te neočekivane poraze u Šibeniku (1:2) i Puli (0:1). Opet, ni to ne bi predstavljalo problem da je igra bila na razini koja se očekuje od najskuplje momčadi u Hrvatskoj. Uostalom, u nogometu uvijek bude utakmica koje iznjedre rezultatski kiks osjetno boljeg suparnika.




Dinamo je, međutim, sve tri utakmice odigrao slabo, čime je Hajduku dao tanku nadu da se nešto može promijeniti na vrhu HNL-a. Preciznije, posjed lopte bio je na modroj strani, što je i za očekivati u takvom odnosu snaga, ali igra nije donijela previše. Zapravo, sve je izgledalo kao da se samo čeka neki individualni potez, a tako nadahnutog pojedinca nije bilo u modrom dresu.


– Stvarno mislim da smo u Puli pružili jako dobru partiju po teškom terenu. Borili smo se, stiskali i imali posjed, a na kraju nas je koštala zalutala duga lopta iz koje su nam zabili gol. Mislim da nismo zaslužili taj poraz – tumači Mauro Perković, koji je na gostovanju kod Istre 1961 silom prilika zaigrao na poziciji lijevog beka.


Naravno, svima u Maksimirskoj 128 je savršeno jasno da bi im kiks u ogledu s Rijekom mogao zakomplicirati nastavak sezone.


– Imamo odlične uvjete da igramo dobro. Samo trebamo ovako nastaviti i sve će doći na svoje. Imamo devet bodova prednosti ispred Hajduka, ali prvenstvo još nije gotovo. Moramo nastaviti raditi u istom tempu i skupljati bodove, počevši od sutrašnje utakmice s Rijekom – zaključio je Perković.


;