Čudni kriteriji

U Maksimiru imaju problem, Damir Krznar negira da je Dinamo u krizi: “Protiv Istre smo odradili dobru utakmicu”

Davor Petrović

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

I na tome ćemo graditi optimizam - prisnažio je trener modrih



ZAGREB Malo je nedostajalo da Istra 1961 ove nedjelje ponovi pothvat Slaven Belupa iz prvog kola i uknjiži prvenstvenu pobjedu na stadionu Maksimir. Gol Dine Perića iz 84. minute Dinamu je donio bod, poništivši vodstvo koje je Puljanima donio Dion Drena Beljo, no i taj remi je potvrdio da aktualni prvak ima ozbiljnih problema.
Doduše, Damir Krznar još uvijek emitira pozitivne vibracije, pokušavajući amortizirati situaciju. Prema njegovom mišljenju, sve je vodilo k pobjedi Dinama, ali stvari se nisu poklopile. Štoviše, maksimirski šef struke tvrdi da je ove nedjelje izostao samo rezultat.


– Po našim prilikama, po posjedu lopte, po suparniku kojeg smo sveli na njegovu polovicu i jedan udarac… Istra je iz jednog napada povela, ali mi smo smogli snage i izjednačili. Imali smo još prilika, a posebno žalim za prvim poluvremenom koje je bilo jako dobro – tvrdi Krznar.


Prvu stvar koja bode u oči definitivno predstavlja traženje uporišta u rasporedu snaga na terenu. Naime, čak površni pratitelji nogometnih zbivanja u Hrvatskoj znaju da momčad koja je od svih suparnika u HT Prvoj ligi skuplja između osamdeset i sto milijuna eura mora imati i takvu vrstu dominacije. Zapravo, bilo bi više nego žalosno da je Istra 1961 bila ravnopravna Dinamu na stadionu Maksimir.




Modri djelomično opravdanje mogu tražiti i u izvedbi Ivana Lučića, koji je sjajnim intervencijama u tri navrata ispravljao rijetke propuste obrane Puljana. Opet, tu je nemoguće zaobići legendarnog Stanka Mršića, koji je jednom zgodom rekao da uloga golmana ne predstavlja samo vađenje lopte iz mreže nakon primljenog gola.


– Kad toliko napadaš, uvijek se može dogoditi kontra. Jedini put kad smo ostali »dva na dva«, Istra je to iskoristila. Igrači su odradili dobru utakmicu, i na tome ćemo graditi optimizam. Sigurno je da im nije lako, sada ih treba psihološki dizati – kaže maksimirski šef struke.


Međutim, veliko je pitanje kome je takav tretman potrebniji. Naime, u proteklih devet dana Dinamo je odigrao tri utakmice prilično slabo, s time da prolaznu ocjenu može zaslužiti samo drugo poluvrijeme na Rujevici. Prvi dio derbija s Rijekom te dvoboji s Rapidom i Istrom 1961 bili su ispod svake kritike, a sve to govori da bi trener trebao preispitati i svoju ulogu.


– Znam da će sada svi aludirati na neke mini i mega krize, ali dogodila se ovakva utakmica. Imamo dovoljno igrača da idemo gore i prebrodimo probleme – trener Dinama.


Bez obzira na takav optimizam, jasno je da mu u prilog ide tek činjenica da na nogometnom tržištu nema slobodnih stručnjaka koje odgovorni iz Maksimirske 128 smatraju odgovarajućim kalibrom za svoj klub. Stoga je logično pretpostaviti da će Krznar imati mir barem do 4. studenog, kada je na rasporedu utakmica s Rapidom u Zagrebu.


Naravno, pod uvjetom da u međuvremenu uspješno apsolvira dva gostovanja, kod BSK-a iz Bijelog Brda u Kupu i Gorice u prvenstvu.


– Slijedi nam neugodna utakmica s vodećim drugoligašem na umjetnoj travi, ali prva pobjeda najbolje liječi sve rane. Očekujem dobro gostovanje u Slavoniji i našu pobjedu – zaključuje Krznar.