Danijel Jumić

Trener Puljana ne predaje se unaprijed: “Energija, motivacija i odgovornost moraju nam biti na maksimumu”

Roberto Car

Danijel Jumić/Foto PIXSELL

Danijel Jumić/Foto PIXSELL

Spremni smo, igrači su zaslužili ovo polufinale Kupa - napomenuo je trener Istre 1961 uoči sudara s Rijekom



PULA  Treći put će danas istarski trener povesti momčad Istre 1961 u borbu za ulazak u finale Kupa Hrvatske. Najveći uspjeh ostvario je Elvis Scoria, koji je tadašnjeg drugoligaša Uljanik 2003. odveo u finale, potom je Igor Pamić vodio momčad koja je 2014. u dva polufinalna susreta poražena upravo od Rijeke. Sad Danijel Jumić ima priliku s pulskim prvoligašem u jednom susretu na »Drosini« izboriti drugo finale. Suparnik je zahtjevan, specijalist za kup, koji je slavio u trima od zadnja četiri izdanja, odnosno sad juri treće uzastopno »Rabuzinovo sunce«.


No, bez obzira na dva prvenstvena poraza nakon reprezentativne stanke, od Osijeka i Hajduka, u pulskom klubu isijavaju optimizam uoči derbija s Rijekom.


– Spremni smo, igrači su zaslužili ovo polufinale Kupa. To nam je vid nagrade za cijelu sezonu. Nije bilo lako doći do polufinala u kojem nas očekuje kvalitetan suparnik. Bit će to zahtjevna utakmica, a mi ćemo napraviti sve da budemo spremni i prođemo dalje, da prođemo u finale – kaže trener Istre 1961 Danijel Jumić, koji je potom odgovorio na pitanje bi li radije ostanak u ligi ili finale kupa.


Nova Rijeka




– Neću odgovoriti na to pitanje, napravit ćemo sve da dođemo do finala, ali nećemo zanemariti niti prvenstvo. I uoči osmine finala u Šibeniku smo bili u sličnoj situaciji, tada nam je pobjeda u Kupu na Šubićevcu dala podstrek za prvenstvo pa se nadamo da će i sad biti tako. Očekujem našu dobru izvedbu, dobar rezultat i prolazak u finale.


Kao današnji taktički putokaz mogla bi poslužiti zadnja utakmica na Rujevici (1:1).


– Bili smo dobri tada i svakako ćemo ići u sličnom smjeru. No, svaka je utakmica zasebna. Energija, motivacija i odgovornost moraju nam biti na maksimumu, a morat ćemo i u danom trenutku odgovoriti izazovima koji će se pojaviti. Međutim, Rijeka s trenerom Tomićem je drugačija od one na Rujevici. Oni su tada bili u negativnijem tonu, dok sad imaju lijepu seriju uspjeha. Imaju kvalitetu kao i tada, a novi trener je donio nove ideje i energiju. Čeka nas kvalitetan suparnik s dobrim trenerom, ali puno će ovisiti o nama, našem izgledu i našoj kvaliteti izvedbe.


Dvije izmjene


Što se sastava tiče, u odnosu na susret s Hajdukom bit će minimalno dvije izmjene. Prisilne.


– Za ovaj susret ne konkuriraju Blagojević zbog crvenog kartona i Vuk koji je na posudbi iz Rijeke. Žao nam je zbog toga, ali imamo širinu kadra i oni koji će ući bit će spremni. Imamo i nekoliko igrača za koje će tek zadnji trening pokazati hoće li biti u konkurenciji.


Ogled sa Splićanima, porazu unatoč, donio je dobro izdanje Dylana Levitta, a u konkurenciju bi se trebao vratiti i lijevi bek Sergi Gonzalez.


– S Lewittom sam sve zadovoljniji. Dobro je reagirao u zadnje dvije utakmice, diže se i kroz treninge, a s Hajdukom nam je dao mir u pasu. To je ono što on ima. Adaptirao se nakon povratka iz reprezentacije i moći će nam više pomoći nego dosad. Sergi je bio u Španjolskoj na rehabilitaciji tijekom reprezentativne stanke, ima tek dva tjedna treninga s momčadi i nije dugo igrao. Teško je reći može li izdržati svih 90 minuta, ali je u konkurenciji za sastav – zaključio je trener »zeleno-žutih«.