Nenad Bjelica

Trener Osijeka čestitao Dinamu i priznao nemoć: “Moramo napraviti reset na tvorničke postavke”

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Šest godina, još od Spezije, nisam izgubio dvije utakmice u nizu - otkrio je Bjelica



OSIJEK Nenad Bjelica bio je objektivan u ocjeni utakmice protiv Dinama u kojoj su Bijeli-plavi doživjeli prvi domaći prvenstveni poraz u njegovom mandatu.


Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu su bili puno bolji od nas, kasnili smo u svim duelima, bili smo spori na prvim i na drugim loptama, nismo bili u stanju ništa kreirati. Nadigrali su nas u prvom poluvremenu, mogli su i uvjerljivije voditi. U drugom poluvremenu na jedanaestercu se mogla slomiti utakmica i otići u drugom smjeru, ali nismo bili u stanju zabiti pogodak i zasluženo smo poraženi, rekao je Bjelica.


Strateg Osijeka pokušao je pronaći odgovore u lošem prvom poluvremenu.




U ovakvoj utakmici se ne može dogoditi da netko neće dati svoj maksimum. Malo se blokira tijelo, kada želiš više od onoga što možeš dođe do takvog black-outa. U drugom poluvremenu vidiš da možeš biti i brži i agresivniji u duelu, ali to su situacije kada već imaš sve izgubljeno. Dinamo je za nas bio dimenzija više, na tome im treba čestitati i okrenuti se idućoj utakmici.


Bjelica je prvi put na klupi Osijeka doživio dva vezana poraza.


– Šest godina, još od Spezije, nisam izgubio dvije utakmice u nizu. Žao mi je zbog toga, ali to je svima nama određena opomena. Moramo napraviti reset na tvorničke postavke, u ovih 14 dana se pripremiti za iduću utakmicu i nastaviti igrati kako smo igrali prošle sezone i na početku ove – zaključio je Bjelica.