Odjeci s Krimeje

Trener Orijenta nakon poraza od Grobničana: “U prvom poluvremenu napravili smo nedopustive pogreške”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

Nemamo neke ambicije u Kupu, ne dolazi nam finale u najbolje vrijeme, a ni ova polufinalna utakmica nije nam stigla u najbolji trenutak - rekao je Predrag Stilinović



RIJEKA Treneri Orijenta i Grobničana prema očekivanjima u različitim raspoloženjima dočekali su ishod polufinala Kupa PGŽ.


– Čestitke Grobničanu. Zaslužili su proći dalje – započeo je Fausto Budicin, trener Krimejčana. – Bila je dopadljiva utakmica, gledatelji su mogli uživati u otvorenom i napadačkom nogometu. Prema naprijed smo napravili što smo trebali napraviti, iskreirali smo dovoljan broj šansi. No, nismo imali mirnoće u završnici. Nedopustivo je kako smo na tehničkom planu odigrali prvo poluvrijeme. Imali smo puno pogrešaka u otvaranju igre. Tehnički nismo bili na razini. Tu leži razlog zašto nismo dobili utakmicu. Dobili smo dva ista gola na nedopustiv način. Znali smo da će Grobničan prijetiti nakon izgubljene lopte. Darovali smo im dva gola. Zbog toga nam se u nastavku nije vratilo.


– Napravili smo jedan plan, a to je da je osam igrača igralo po 45 minuta. Tih osam igrača bi trebalo igrati u Trnju. Ispunili smo što smo htjeli, malo nas je i rezultat pomazio. U drugom poluvremenu domaćini su imali neke šanse koje nisu iskoristili. U prvom poluvremenu smo bili bolji. Nemamo neke ambicije u Kupu, ne dolazi nam finale u najbolje vrijeme, a ni ova polufinalna utakmica nije nam stigla u najbolji trenutak. Psihološki poticaj? Orijent je kvalitentija momčad od nas, igraju ligu više, a zaslužuju igrati i Prvu ligu. Uvijek im nešto malo nedostaje, nadam se da će iduće sezone to riješiti i ostvariti iskorak – rekao je Predrag Stilinović, trener Orijenta.


Foto galerija: Polufinale kupa Primorsko-goranske županije: Orijent - Grobničan 1:2 Foto: Mateo Levak