Velika pobjeda

Trener Orijenta 1919 nakon trijumfa nad liderom Druge HNL: “Igrači su pokazali mentalnu snagu”

Ivan Volarić

Edo Flego/Foto Arhiva NL

Edo Flego/Foto Arhiva NL

Moram pohvaliti cijelu ekipu jer niti jednog trenutka, kada smo malo upali u crnu rupu, njihova reakcija nije bila loša - rekao je Edo Flego



 RIJEKA  Nogometaši Orijenta 1919 su po prošlosezonskom obrascu (bilo je 0:3) projurili kroz Bijelo Brdo i novom visokom pobjedom (1:4) naslutili da su pronašli izlazak iz krize u koju je momčad upala u posljednjih mjesec dana. Naime, Krimejčani su na gostovanje kod lidera Druge HNL otputovali s učinkom od jedne pobjede i jednog remija u posljednjih šest utakmica i onda još jednom pokazali da ova momčad, kada poštuje elementarne nogometne zahtjeve (homogenost, trka, taktička disciplina…), definitivno ima potencijala za gornji dom. S izuzetkom uvodnih minuta prvoga i drugoga poluvremena, mlada Orijentova momčad bila je u najmanju ruku ravnopravna s vodećom ekipom Druge HNL, što konačan rezultat pokazuje, osjetno konkretnija u završnicama brojnih akcija.


– U početnom ispitivanju snaga na trenutke se nismo držali dogovora, pogotovo po desnoj strani gdje su nam radili probleme preko Čikvara koji se izvlačio i ulazio Macoliću iza leđa. Nakon toga smo se konsolidirali, počeli smo se držati dogovora. Odmah smo zatvorili puteve prema svojim vratima. Naši domaćini su imali dominaciju, ali nam nisu stvorili ozbiljniju šansu. U tim dijelovima utakmice mi smo, osim pogotka, stvorili još četiri dobre šanse. Igrali smo točno na onaj način na koji smo željeli uzeti bodove – kaže trener Edo Flego koji posebno zadovoljan može biti reakcijom momčadi nakon primljenog gola za 1:1 početkom nastavka.


– Primili smo gol iz jedne individualne nesmotrene reakcije igrača, na koju smo upozoravali cijeli tjedan i na poluvremenu. Vratili smo BSK u igru, ali još jednom smo pokazali mentalnu snagu i pozitivnu reakciju igrača, te odgovorili na najbolji mogući način golovima i bijegovima Fućka te snalažljivošću Zrilića. Moram pohvaliti cijelu ekipu jer niti jednog trenutka, kada smo malo upali u crnu rupu, njihova reakcija nije bila loša. Cijelo vrijeme su vjerovali. Ovaj rezultat je samo posljedica truda i svega što pružaju – dodao je Flego.




Kristian Fućak bio je prvo ime utakmice. Zabio je tri pogotka, dva na asistenciju braniča Dominika Mulca.


– Fućak igra odlično. On je igrač koji ima dobre brzinske predispozicije, no ima dijelova kada voli loptu dobiti u noge, a mi smo cijeli prošli tjedan radili da više traži loptu u prostor. Ono što mu je nedostajalo su golovi. Sad je pogocima okrunio svoju dobru igru i to je ono što napadača drži. Statistika je ta koja uvijek stoji iza napadača. Mnogi stari treneri u šali nerijetko kažu da postoje samo dvije vrste napadača: oni koji zabijaju i oni koji ne zabijaju golove. Jako mi je drago što je Fućak dobru igru potvrdio golovima i kod njega se vidi jako velik napredak – rekao je Flego.