Edo Flego

Trener Orijenta 1919 nakon pobjede nad Cibalijom: “Prvo poluvrijeme bilo je na tragu onoga što želim”

Denis Frančišković

Edo Flego i Đoni Tafra/Foto Arhiva NL

Edo Flego i Đoni Tafra/Foto Arhiva NL

Ono što posebno raduje je što opet igramo s pet, šest mladih igrača, praktički juniora, koji su postali standarni igrači - rekao je Flego



 RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 došli su do teške, ali itekako vrijedne pobjede nad Cibalijom kojom su zadržali priključak s vrhom ljestvice Druge HNL. Orijentaši su tijekom sudara s iskusnijim Slavoncima ostavili puno bolji dojam u prvom poluvremenu nego u nastavku, a nakon primljenog gola pravovremeno su reagirali i vratili početni kapital.


– Svakako sam zadovoljan pobjedom nakon što smo dvije utakmice ostali bez bodova. Njihova vrijednost nam je još veća jer smo igrali nakon Kup ogleda s Dinamom koji je ostavio traga – kaže Edo Flego, trener Crvenih. – Ono što posebno raduje je što opet igramo s pet, šest mladih igrača, praktički juniora, koji su postali standarni igrači. Raduje me i prvo poluvrijeme u kojem smo bili dobri na postavljenu obranu. Nedostajalo nam je malo više odlučnosti i hrabrosti te kvalitete za bolju završnicu. To je poluvrijeme na tragu onoga kako bih želio da momčad igra. U nastavak smo ušli malo bojažljivo i dali Cibaliji da se vrati u igru. Mi smo se opet brzo vratili, ali drugi dio smo igrali previše rastrgano. Ipak, cilj je ostvaren, sačuvali smo vodstvo i bodove protiv momčadi s pet, šest iskusnih igrača s prvoligaškim iskustvom.


Ono što može radovati struku krimejskog kluba, svakako je velik polet i energija koju su utkali i u ovu utakmicu.




– To nam je forte, mlada smo momčad, u ovom trenutku nemamo niti iskustva niti dovoljno kvalitete. Idemo na ono gdje smo mi jaki, na elan i mladenačku energiju. Htio bih da nas to više krasi. Razvojna smo momčad, bit ćemo kvalitetniji i bolji, a kad se podvuče crta, ovim dijelom sam zadovoljan – dodaje trener Crvenih.


Slijede stanka i dva dana odmora, a potom priprema za Inter.


– Čekaju nas Inter i Kustošija, momčadi iz donjeg dijela ljestvice, no liga je dobra i nema slabijih protivnika. Idemo na pobjede – zaključio je Flego.