Druga HNL

Trener Orijenta 1919 nada se prekidu “crnog niza”: “Sesvete su tipična zagrebačka haklerska ekipa”

Gojko Gadže/Foto V. KARUZA

Gojko Gadže/Foto V. KARUZA

Proučili smo ih, imamo svoj način igre i znamo kako doći do pozitivnog rezultata - kaže Edo Flego



RIJEKA  Nogometaši Orijenta 1919 danas (15.30 sati) na Krimeji dočekuju Sesvete sa samo jednim ciljem – pozitivnim rezultatom prekinuti niz od tri poraza na otvaranju proljeća. Crveni nisu u sve te tri utakmice izgledali tako loše kao što to sugeriraju rezultati pa na Krimeji gaje nade da bi im sasvim pristojne igre konačno mogle donijeti i priželjkivane rezultate.


– Izgubili smo sve tri utakmice u drugom dijelu sezone, ali odigrali smo ih dobro, čak i vrlo dobro, te pokazali potencijal. Bilo je u svemu tome objektivnih okolnosti, prije svega odlazaka tri igrača, od kojih dvojica nisu otišla našom voljom, jedan jest, a onda i ozljeda. Neki pričaju o imperativu, no nema imperativa u Orijentu 1919. Osim jednog, onoga koji imaju sami igrači jer su sportaši – napominje Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919 i dodaje kako više nema epidemioloških mjera koje ograničavaju broj posjetitelja na tribinama pa se nada i većem posjetu nego inače.


Trenera Edu Flegu najviše muče brojne ozljede. Na posljednjem susretu protiv Kustošije ostao je i bez usluga Mislava Komorskog, koji je morao na operaciju ramena. Iskusni stoper doveden je u završnici zimskog prijelaznog roka kako bi zamijenio Marija Tadejevića, koji je zbog ozljede koljena prisiljen na dulju stanku.




– Prati nas dosta nesreće u zadnje vrijeme, događaju nam se pehovi i sigurno da je sve uzrok rezultata i situacije u kojoj se nalazimo. U ove tri utakmice na trenutke smo igrali dosta dobro, treba nam kontinuitet kroz cijelu utakmicu i više koncentracije te samopouzdanja. To se točno vidi nakon prvog primljenog pogotka. U cijeloj ovoj situaciji vidim jako puno dobrih stvari – naglašava Flego i upozorava na goste iz Sesveta.


– Neće nas zavarati njihova pozicija na ljestvici. Riječ je tipičnoj zagrebačkoj haklerskoj ekipi. Ekipa su koja želi igrati, koja se pojačala i kojoj se nekoliko igrača oporavilo. Doveli su nekoliko igrača iz H. dragovoljca, promijenili su trenera. Nisu u lagodnoj situaciji, čupaju se, jer nisu osigurali ostanak. Ići će na glavu. Dojma sam da se neće braniti, nego napasti. Proučili smo ih, imamo svoj način igre i znamo kako doći do pozitivnog rezultata. Nešto ćemo izmijeniti u ekipi, nedostaje nam osam igrača plus tri, četiri koji su otišli. Praktički to je 12-13 igrača u odnosu na prvi dio sezone i sigurno treba određeno vrijeme za uigravanje. Trebat će nam strpljenja. Vjerujem da već sada možemo dobra razdoblja igre produljiti na veći dio utakmice i nadam se da će nam to biti dostatno za pobjedu – rekao je trener Orijenta 1919.



Standings provided by SofaScore LiveScore