Prva HNL

Trener nogometaša Hajduka nakon poraza od Gorice: “Očekivali smo puno više…”

Portal Novi list

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Ne mogu momcima prigovoriti na trudu i zalaganju. Ako možemo izvući nešto pozitivno to je gard iz prvog poluvremena - rekao je Vukas



 


SPLIT Hajduk nije uspio svladati Goricu, iako je bio vrlo blizu.


– Naravno da smo nezadovoljni rezultatom – govori Hari Vukas, trener Splićana. – Očekivali smo puno više, s obzirom na razvoj situacije na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo diktirali ritam, stvorili jako puno situacija za gol, a vodili smo samo 1:0. Mislim da je u tim trenucima utakmica trebala biti riješena. U drugom dijelu smo opet imali situacije za povećanje vodstva, nakon čega smo ušli u seriju kardinalnih pogrešaka. Poklonili smo penal Gorici, a nakon toga i crveni karton. Dobili smo veliku šansu u zadnjoj minuti, ali je nažalost nismo realizirali – rekao je trener Hajduka, a zatim se dotakao prvog poluvremena.




– Bilo je baš dobro, ali ne živi se od dojma. Te situacije treba riješiti, treba imati ubilački instinkt. U jednom dijelu drugog poluvremena smo se povukli, a kad smo se stabilizirali dogodio se penal i crveni karton. Ne mogu momcima prigovoriti na trudu i zalaganju. Ako možemo izvući nešto pozitivno to je gard iz prvog poluvremena.


Zašto je zamijenjen Jurić?


– Već na poluvremenu je bio upitan zbog ozljede ruke. On je takav, nastavio je, ali je na kraju morao izaći.


Kako komentirate procjene VAR-a?


VAR je takav. Kada je situacija za ofsajd povlače se linije. Sudac je tu da procijeni, uz ljude u VAR sobi. Malo to daje neizvjesnost. Možda je neutralnim gledateljima to zanimljivo, a nama na jednoj ili drugoj strani neizvjesnost iščekivanja. Danas je VAR donio dosta toga. I mi smo imali penal na kraju.


U utorak vas čeka kup ogled s Graničarom u Županji…


– Zna se što je kup, ali apsolutni smo favoriti. Nema razmišljanja o ničem drugom već o prolasku dalje – zaključio je Vukas.