Zoran Bogolin

Trener nogometaša Opatije nakon startne pobjede: “Prvo poluvrijeme je bilo strahovito dobro, ali…”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/M. LEVAK

Zoran Bogolin/M. LEVAK

To je ono što nam mora biti vodilja za dalje... - rekao je Bogolin



RIJEKA   U rezultatskom smislu nije moglo bolje! Nogometaši Opatije su preokretom protiv Marsonije stigli do uvodnih bodova i napravili veliki korak prema treće mjestu koje bi u nekim kombinacijama (ovisno o licencama) moglo voditi u kvalifikacije za Prvu NL. Opatijcima su se poklopili nedjeljni rezultati preostalih susreta 16. kola, osim toga nije nevažno što ih idućega petka čeka novi domaći ispit (Dugo Selo). Trener Zoran Bogolin unatoč tome nije mirno prespavao noć nakon utakmice s Brođanima.


– Pogledao sam snimku utakmice i pobrojao 12 čistih prilika. U prvom poluvremenu prokockali smo devet, a u nastavku priredili još tri prilike. Umjesto da u ranoj fazi utakmice povedemo i kasnije drugim ili trećim golom mirno zaključimo utakmicu, doveli smo se u situaciju da moramo strijepiti za bodove. Pali smo zadnjih 20 minuta, imali su gosti šanse za izjednačenje. Malo se uvukla nervoza. S nama je uvijek neka drama! – govorio je Bogolin, a onda pragmatično zaključio kako je za njegovu momčad najbitnije da je s tri boda uhvatila zalet za proljeće.


– To je u ovom trenutku stvarno najvažnije, no s druge strane uvijek napominjem da ti u nogometu samo prepoznatljiva igra može dugoročno garantirati nešto opipljivo. Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu, bilo je strahovito dobro. Lopta je dobro išla. To je ono što nam mora biti vodilja za dalje… – dodao je Bogolin.




Njegova momčad u petak na Kantridi dočekuje Dugo Selo, potom slijedi gostovanje kod Belišća pa domaći susret sa drugoplasiranim Sesvetama. Idealno bi bilo kada bi Opatijci derbi sa Sesvećanima dočekali s maksimalnih devet bodova na otvaranju proljeća. U tom slučaj ta utakmica bi mogla donijeti priliku za povratak u borbu za sam vrh ljestvice.