SuperSport HNL

Trener Modrih uoči gostovanja u Kranjčevićevoj: “Svjesni smo da nam Lokosi mogu napraviti probleme”

Davor Petrović

Sergej Jakirović/Foto REUTERS

Sergej Jakirović/Foto REUTERS

Protiv svakog suparnika igraju samouvjereno, bez prevelikog respekta. Mladi su, žele se dokazati i s te nas strane očekuje zahtjevna utakmica - kaže Jakirović



 ZAGREB  Uoči današnjega gostovanja kod Lokomotive, u Maksimirskoj 128 vole se pohvaliti statistikom koja kaže da je Dinamo u drugom dijelu prvenstva uknjižio deset pobjeda, dva remija i samo jedan poraz. Te brojke bi možda izgledale i impresivnije da im današnji suparnik u tom razdoblju nije otkinuo pet bodova.


– Ostaje nam žal za tim prvim, uvodnim porazom protiv Lokomotive, ali bio je potpuno zaslužen s obzirom na to kako smo tada odigrali. Nakon toga smo se uspjeli dignuti, a to pokazuje kvalitetu i znači da su dečki motivirani, da imaju pravi karakter. Cijelo vrijeme govorim da su to pravi igrači, fajteri sa šampionskim gardom – tvrdi Sergej Jakirović.


Povrh toga, Lokosi su na te dvije utakmice Dinamu ukupno zabili pet komada, za pobjedu (3:0) i remi (2:2).




– Oni cijelu sezonu igraju dobro. To je mlada i poletna momčad, rasterećena u smislu nekih očekivanja. Zapravo, oni su sami sebi nametnuli pritisak jer su došli u borbu za četvrto mjesto. Pokazali su da protiv svakog suparnika igraju samouvjereno, bez prevelikog respekta, što je pohvalno. Mladi su, žele se dokazati i s te nas strane očekuje neizvjesna, zahtjevna utakmica. Važno je da mi budemo na jako visokoj razini, da nastavimo s ovom dobrom formom i da je još više podignemo, ako je moguće. Dakako, svjesni smo i da suparnik ima svoju kvalitetu i naporno trenira te nam može napraviti probleme – kaže trener Dinama.


Modri se također vole pohvaliti velikim brojem stvorenih prilika.


– To znači da dobro igramo u polju, da su igrači pohvatali mehanizme i linije kretanja na kojima inzistiramo. Volio bih da još više akcija završavamo udarcem na gol jer imamo nekoliko jako dobrih pucača. Volio bih da te svoje prilike iskoristimo jer je tada lakše igrati. Jesenas je bilo situacija u kojima smo mogli otići na više pogodaka razlike, a znalo se dogoditi da na kraju čak i izgubimo. Zato sada pušemo i na hladno. Imamo još pet utakmica do kraja prvenstva, plus dvije u finalu Kupa. Sve to moramo odigrati maksimalno koncentrirano i odgovorno – dodao je Jakirović.


Prema njegovim riječima, gostovanja bi za Dinamo mogla biti ključ sezone.


– Baš nam sada slijede tri u nizu, protiv Lokomotive, Varaždina i Rijeke. U ovom dijelu sezone smo u tom segmentu pokazali određeni korak naprijed, ali možemo još bolje. I ovaj put očekujemo veliku podršku naših navijača. Oni su bili uz nas i kada nam nije išlo, a na nama je da to njihovo povjerenje opravdamo maksimalnim zalaganjem. Moramo dati sve od sebe – zaključio je Jakirović.



Standings provided by Sofascore