Czesław Michniewicz

Trener Legije uoči uzvrata s Dinamom: “Vježbat ćemo izvođenje penala, radili smo i sa psihologom”

Portal Novi list

Czeslaw Michniewicz

Czeslaw Michniewicz

Na kraju treninga sigurno ćemo vježbati penale. Kada šutiraš penal početkom tjedna, tada gol izgleda vrlo velik, ali na dan utakmice on djeluje poput hokejaškog gola. Naša psiha i naš stav će biti važni", rekao je trener Legije



ZAGREB Uoči utakmice trećeg pretkola nogometne Lige prvaka između Legije i Dinama, koja će se igrati u utorak u 21 sat u Varšavi, trener domaće momčadi Czeslaw Michniewicz najavio je da će njegovi igrači vježbati izvođenje jedanaesteraca te da su već razgovarali i sa sportskim psihologom.


“Morao sam pripremiti strategiju da se utakmica riješi u regularnom dijelu, ali uzet ćemo u obzir da susret može potrajati duže. Bit ćemo vrlo pažljivi prilikom odluka o izmjenama. Na kraju treninga sigurno ćemo vježbati penale. Kada šutiraš penal početkom tjedna, tada gol izgleda vrlo velik, ali na dan utakmice on djeluje poput hokejaškog gola. Naša psiha i naš stav će biti važni”, rekao je trener Legije te dodao:


“Radili smo sa psihologom, koji s ekipom radi i individualne i kolektivno. Spremni smo na razne ishode. Ne razmišljamo o onom što se dogodilo u Rakowu. To je povijest. Mi smo optimistični i  gledamo na budućnost”.




Inače, uzvratnu utakmicu Dinama i Legije sudit će 38-godišnji sudac Benoit Bastien.


Francuz je međunarodni sudac od 2014. godine, a dosada se samo jednom sreo s hrvatskim nogometašima. Vodio je utakmicu Lige nacija između Španjolske i Hrvatske 11. rujna 2018. u Elcheu koja je završila pobjedom Španjolske od 6-0, što je najteži poraz u povijesti “vatrenih”.


Prvi dvoboj Dinama i Legije igran prije pet dana u Zagrebu završio je rezultatom 1-1.