Paolo Tramezzani

Trener Hajduka “trlja ruke” i upozorava: “Zadovoljan sam zbog pobjeda, ali čeka nas Gorica…”

Portal Novi list

Paolo Tramezzani/Foto Arhiva NL

Paolo Tramezzani/Foto Arhiva NL

Primaran nam je fokus na prvenstvenoj utakmici, ali razmišljamo i o kupu, koji je također vrlo važan za nas - rekao je Tramezzani



RIJEKA Paolo Tramezzani, trener Hajduka, nije krio svoje zadovoljstvo nakon pobjede protiv Varaždina (2:0).


– Zadovoljan sam zbog igrača, nakon što smo imali problema s koronavirusom igrati tri utakmice u sedam dana nije bilo nimalo lako. Vidim ih svaki dan na treningu kako se pripremaju za utakmice, vidim da imaju pravi duh, cijela svlačionica diše kao jedno tijelo i kad od njih tražim žrtvu, to rade s osmjehom. Drago mi je radi njih što smo pobijedili i što nastavljamo naš put. Želimo i dalje napredovati, znamo da ima prostora, sada nas čeka važan tjedan, prvi u kojem nemamo utakmica i moramo ga iskoristiti kako bi se što bolje pripremili – rekao je Tramezzani i osvrnuo se na pobjedu nad Varaždincima.


– Zabili smo golove u vrlo bitnim trenutcima, pogotovo za 2:0, njima smo smanjili intenzitet i kompenzirali fizički umor koji je bio vidljiv.  Znali smo da moramo biti kompaktni, bili smo svjesni da na fizičkom planu nismo na željenoj razini. Uspjeli smo biti organizirani i mirni, nismo Varaždinu dopustili previše prilika. Prema naprijed imamo individualnu kvalitetu, igrače koji su u stanju jednim potezom riješiti utakmicu. Mislim da je naša pobjeda i krajnji rezultat zaslužen. Zadovoljan sam kad je moja momčad organizirana u obrani, kad ne primi gol i kad dobro kontrolira loptu. To im diže samopouzdanje – nastavio je talijanski stručnjak na klupi Splićana.




Kako ste zadovoljni igrom?


– Momčad mi se svidjela, bio je vidljiv dobar balans, taktički smo bili dobri a po individualnim karakteristikama igrača smo momčad koja preferira okomitu igru. Više nam odgovara odigrati loptu prema naprijed nego graditi igru u svojoj polovini terena.


Kako komentirate isključenje Fossatija?


Slijedi Gorica?


– Čeka nas Gorica, momčad koja je dobro posložena, koja igra skupa već nekoliko godina i bilježi dobre rezultate. Morat ćemo se dobro pripremiti za te dvije utakmice, primaran nam je fokus na prvenstvenoj utakmici, ali razmišljamo i o kupu, koji je također vrlo važan za nas – zaključio je Tramezzani.