Poruka s Poljuda

Trener Hajduka ne bježi od imperativa pobjede: “Ovo smo čekali dugo godina…”

Portal Novi list

Mislav Karoglan/Foto REUTERS

Mislav Karoglan/Foto REUTERS

Derbiji su često tvrdi, ali ovaj put je kontekst nešto drugačiji. Imamo dvije momčadi kojima su tri boda imperativ - rekao je Karoglan



SPLIT Mislav Karoglan, trener Hajduka, izašao je ispred novinara na Poljudu uoči derbija s Dinamom.


– Fokus je na nama, ključ smo samo mi, razmišljamo samo o nama – govorio je Karoglan. – U ovo vrijeme bi oni bježali sedam-osam bodova. I na njima je pritisak. Dvije momčadi koje moraju pobijediti. Samo jedna momčad će biti sretna. Derbiji su često tvrdi, ali ovaj put je kontekst nešto drugačiji. Imamo dvije momčadi kojima su tri boda imperativ. Očekujem nešto drugačiji derbi.


Hoćete li dati posebne upute igračima s obzirom na to da će suditi strani suci?




– Ništa specijalno. Napravit ćemo skauting suca, vidjeti kakve su to navike. Vjerujem da čovjek zna svoj posao. U zadnje vrijeme su derbiji bili kvalitetno odsuđeni.


 U kakvom su stanju reprezentativci?


– Super, reprezentativci su došli svi zdravi, to je najbitnije.


U kakvom je stanju Ivan Perišić?


– Ivan je s nama, trenira. Uključio se u momčadske treninge. Odluku ćemo donijeti kada bude optimalnije za sve nas. Hoće li to biti sutra ili neki drugi put, vidjet ćemo.


Je li pun stadion i presing?


– Nije presing, to je veliki poticaj igračima. Atmosfera koja će te nositi. Kakav presing, on je kada nema nikoga na tribinama.


Koja je poruka navijačima?


– Bezuvjetna podrška igračima, sve druge račune plaćam ja. Da budu uz momke 90+ minuta. Ovo je situacija koju smo čekali dugo godina. Znam da će to i ovaj put biti na vrhunskom nivou – zaključio je Karoglan.