Pulska lekcija

Trener Hajduka mogao bi napraviti nekoliko promjena u momčadi koju će izvesti od prve minute protiv Rijeke

Portal Novi list

Ivan Leko/Foto PIXSELL

Ivan Leko/Foto PIXSELL

Leko neće mijenjati raspored 3-5-2, ali će vjerojatno odabrati neke druge igrače unutar tog sustava



RIJEKA Prema informacijama koje stižu iz novinarskih krugova bliskih Hajduku trener Splićana Ivan Leko odlučio se za neke modifikacije u svojoj koncepciji nakon teškog poraza u Puli. Leko neće mijenjati raspored 3-5-2, ali će vjerojatno odabrati neke druge igrače unutar tog sustava


Prva promjena tiče se zadnje linije. Stefan Simić igrao je na Aldo Drosini na poziciji desnoga stopera. Tu se protiv Rijeke očekuje Nigerijac Awaziem. Simić bi pak trebao na poziciju središnjeg stopera, a treći stoper vjerojatno će ostati 18-godišnji talent Prpić.


Promjena se očekuje i na desnom boku gdje bi trebao zaigrati Dino Mikanović koji je prelaskom sa sustava s četvoricom na trojicu u zadnjoj liniji izgubio svoje mjesto u momčadi. Ima tu i nekih drugih riješenja, ali Lovrevcsics je van forme, a Sahiti ipak malo preofenzivan za tu poziciju. Moguće je da ga Leko gurne u vezni red, a onda Kalika preseli na klupu za pričuve.




Što se napada tiče pretpostavka je da neće biti promjena, odnosno da će Leko ostati vjeran dvojcu Mlakar – Livaja sve dok Kalinić ne podigne svoje trkačke kapacitete.