Veliko otkriće

Trener Hajduka konačno je u Puli spoznao da Filip Krovinović može najviše dati na svojoj prirodnoj poziciji

P. N.

Filip Krovinović i Josip Drmić/Foto PIXSELL

Filip Krovinović i Josip Drmić/Foto PIXSELL

"Krova" se na poziciji jednog od dvojice zadnji veznih, u paru s Vukovićem, trudi, muči, ali njegove lopte ne dolaze u pravom trenutku do napadačaSPLIT Hajduk je u dvoboju sa Istrom 1961 ostvario pobjedu koje su svi očekivali. Svaki drugi rezultat bio bi veliki kiks bijelih. Nije se dogodio iako je nakon prvog poluvremena “mirisalo” na iznenađenje.  U nastavku je Šveđanin napravio promjene u početnoj jedanaestorici, iz igre je izvukao slabog Eduoka, na travnjak je poslao Atanasova. Osim toga Sahitija je s lijevog boka premjestio na njegovu pravu poziciju na desni, bok, Mlakara je iz samog vrha napada poslao na lijevi bok, dok je Livaju gurnuo u vršku napada na mjesto Mlakara. U veznom redu je Atanasov zauzeo mjesto Krovinovića, dok je ovoga postavio na mjesto Livaje. Bio je to pun pogodak!


Najbolji potez kojega je Gustafsson povukao u dvoboju sa Puljanima je postavljanje Krovinovića na njegovo “pravo” mjesto, na poziciju ofenzivnog veznog. Tu je došla do izražaja njegova nogometna kreacija, osim toga asistirao je za pogodak. “Krova” se na poziciji jednog od dvojice zadnji veznih, u paru s Vukovićem, trudi, muči, ali njegove lopte ne dolaze u pravom trenutku do napadača. Trka i trud su veliki, ali bez učinka.


Za očekivati je da će trener Gustafsson njegov učinak valorizirati na narednim utakmicama. U utorak Hajduk gostuje u Biogradu na moru gdje ga čeka dvoboj u šesnaestinifinala Kupa Hrvatske protiv domaćina Primorca, potom prvenstveni ogled s Lokomotivom na Poljudu. S Krovinovićem na poziciji iza Livaje…