Poljudska kadrologija

Trener Hajduka ima veliki problem, Krovinoviću morao pronaći mjesto u ofenzivnom dijelu momčad

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Krovinović je protiv Osijeka igrao na mjestu zadnjeg veznog igrača što mu očito ne odgovara



SPLIT Poraz Hajduka od Osijeka u nedjelju navečer novo je razočarenje za navijače bijelih, a nakon što su bijeli na otvaranju prvoligaške karavane kiksali u srazu s Lokomotivom u Kranjčevićevu. Splićani su u novu sezonu ušli s (pre)velikim željama i ambicijama. Prioritet im je  borba za titulu prvaka, prvo mjesto koje čekaju punih 16 godina. Drugi cilj je pokušaj osvajanja Rabuzinovog sunca, posljednjeg su osvojili prije osam godina. Treći, nimalo manje važan cilje je plasman u skupinu novoformirane Konferencijske lige. Stoga su predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius doveli čak sedam igrača. “Sedmorica veličanstvenih” trebali bi biti pojačanja,a ne prinove i zato svi trebaju igrati, a ne sjediti na klupi za pričuve. Protiv Lokomotive svi su istrčali od prve minute, dok u dvoboju s Osijekom nije bilo Eleza, koji nije bio niti u zapisniku susreta.


Švedskom strategu ta spoznaja da sva sedmorica moraju igrati veliki je problem. Najbolje se to vidjelo u dvoboju sa Osječanima.  Najveći problem Gustafssona je sredina terena, gdje se dvojac Vuković – Krovinović nije uspio nametnut kraj vezista momčadi Nenada Bjelice, posebice u posljednjih pola sata od trenutka kada je Livaja zabio vodeći zgoditak. Jednostavno su bili pretrčani. Uz to Krovinoviću ta pozicija baš i nije prirodna. Bolje djeluje i funkcionira na mjestu iza napadača, no ta je pozicija  zacementirana je za Livaju. Što je i normalno. Možda bi se
moglo koristi na lijevom boku što bi značilo da bi iz početne jedanaestrice ispao dragulj Biuk. To također ne bi bilo dobro. To bi bio pogrešan potez zbog kojeg bi Hajduk mogao izgubiti milijune eura od budućeg transfera koji nije upitan.


Nakon dvije prvenstvene utakmice Gustafsson se našao  pred velikim problemom. Možebitni gubitak bodova u narednim susretima uzdrmao bi mu poziciju. Navijači koji su dušom i srcem uz klub priznaju samo  pobjede.