Kruno Rendulić

Trener Gorice na Rujevicu dolazi po sva tri boda: “Rijeka je kvalitetna, ali to ne umanjuje našu ambiciju”

Davor Petrović

Nenad Črnko i Krunoslav Rendulić

Nenad Črnko i Krunoslav Rendulić

Znamo da je ispred nas velika četvorka hrvatskog nogometa, ali imamo ambiciju da to pokušamo malo promiješati - kaže bivši branič Rijeke



VELIKA GORICA  Ždrijeb nove sezone HT Prve lige u prvom je kolu usmjerio Goricu prema mjestu na kojem je prije nešto manje od dva mjeseca ostala bez europskog plasmana. Turopoljci se vraćaju na Rujevicu s novim trenerom i jednako izraženim ambicijama.


– Znamo da je ispred nas velika četvorka hrvatskog nogometa, ali imamo ambiciju da to pokušamo malo promiješati. Prošle sezone Gorica je bila peta, a sada cilj mora biti viši, i zato se nadamo se da možemo biti bolji od toga. Vjerujem da to možemo postići – objašnjava Krunoslav Rendulić, koji je na klupi Gorice naslijedio Sinišu Oreščanina.


Novi trener danas ne može računati na Albija Doku, Matthewa Steenwoordena i Krešimira Krizmanića, koji su u zadnjem kolu dobili treći žuti karton. No, zato će na raspolaganju novopridošlog imati Frana Brodića, nekadašnju veliku nadu Zagreba i Dinama, te trojicu mladih igrača, koji su stigli na jednogodišnju posudbu, Dominika Kotarskog iz Ajaxa, Tonija Fruka iz Fiorentine i Niku Jankovića iz Dinama.




– Moram izraziti zadovoljstvo angažmanom igrača na pripremama jer svi su bili maksimalni u tom segmentu. Imamo neka nova lica u svlačionici, a ja ću svakome pružiti priliku. Nadam se da će se dokazati, na radost svih nas u klubu. Što se tiče prvog kola, Rijeka je vrlo kvalitetna momčad koju vodi odličan trener. Međutim, to ne umanjuje našu ambiciju, što znači da na Rujevici želimo pobjedu. Naravno, nešto ovisi o suparniku. Uvjeren sam da opet možemo ući u sezonu s puno pozitivnih rezultata – dodaje Rendulić.


U odnosu na prošlu sezonu, Turopolje su napustili Dario Špikić i Jiloan Hamad, a klupski čelnici najavljuju da namjeravaju biti aktivni do zadnjeg dana ljetnog prijelaznog roka kako bi imali momčad na razini visokih ambicija.


– Drago mi je da krećemo u sezonu koja je otvorila vrata gledateljima, iako smo pod posebnim mjerama. Pred nama su novi izazovi jer smo u protekle tri godine stvorili respektabilnu poziciju. Svjesni smo da sada moramo potvrditi rezultate iz prethodnih sezona, a ja vjerujem da to možemo napraviti. Međutim, svjesni smo da su ispred nas respektabilni klubovi koji nam mogu biti uzor, a to su Dinamo, Rijeka, Osijek i Hajduk. Ne zavaravamo se i znamo da eventualni iskorak možemo napraviti samo na njihovim greškama – zaključuje Nenad Črnko, u čijem je predsjedničkom mandatu je Gorica dosegla fantastične rezultate.