Edo Flego

Trener drugoligaškog nogometnog hita s Krimeje: “Lijepo je biti prvi, ali ne zanosimo se s time”

Ivan Volarić

Edo Flego/Foto Arhiva NL

Edo Flego/Foto Arhiva NL

Mislim da možemo puno bolje. Zato i neću reći da me ovo iznenađuje - kaže Flego



RIJEKA  Nogometaši Orijenta 1919 nastavili su u Sesvetama svoj pozitivan niz na startu nove sezone. Tri pobjede i jedan remi u četiri kola vinuli su Crvene na vrh ljestvice. Krimejčani su se prometnuli u drugoligaškog lidera, a ono što posebno imponira je način na koji su stigli do pobjede kod jedne od momčadi koja ima prvoligaške ambicije. Mlada momčad Orijenta 1919 odigrala je u taktičkom smislu možda i najzreliju partiju ove sezone.


– Slažem se s izuzetkom malog pada u završnici utakmice. Međutim, u većem dijelu utakmice odigrali smo zrelo. Uzeli smo posjed, kontrolirali utakmicu, a čak smo u nekim razdobljima bili strpljivi. Iz tog progresivnog posjeda kroz okretanje strane stvarali smo šanse i na trenutke smo igrali baš po mojem guštu – govori Flego.


Pomalo iznenađujuće je da tako mlada momčad pokazuje toliko količinu taktičke i natjecateljske zrelosti u kontinutetu. Naime, ne treba smetnuti s uma da su dvojica najiskusnijih igrača, branič Andro Švrljuga (zadnja loža) i napadač Vedran Gerc (poslovne obveze) ostali u Rijeci.




– Ja sam taj koji sebi i momčadi nameće najveći dio pritiska. Stvarno mislim da je ova ekipa jako razvojna i ima još puno prostora za napredak. Stoji ima svake od tih riječi. Mislim da možemo puno bolje. Zato i neću reći da me ovo iznenađuje. Ako smanjimo određene oscilacije, možemo puno više.


S Krimeje puca idiličan pogled na drugoligašku ljestvicu.


– Lijepo je biti prvi, ali ne zanosimo se s time. To nam je samo poticaj za dalje. Dobro je da smo u situaciji da ništa ne moramo. Skupljat ćemo bod po bod. Idemo dalje svojim putem, a sigurno je puno lakše kada te prate rezultati – rekao je Flego čija momčad svoj niz od sedam utakmica u 20 dana nastavlja već u srijedu kada na Krimeju dolazi Dugopolje.


– Imaju puno igrača Hajduka i bivšeg trenera Hajduka. Nisu do sada svoje dobre igre potkrijepili adekvatnim rezultatima. Nisu nimalo bezazlena ekipa, shvatit ćemo ih najozbiljnije – rekao je trener Orijenta 1919.