Zoran Mamić

Trener Dinama uoči dolaska CSKA: “Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako važna utakmica”

Hina

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Zoran Mamić/Foto PIXSELL

Kada smo već došli u priliku završiti grupnu fazu bez poraza ili primljenog gola, to nam je dodatan motiv - kaže Mamić



ZAGREB Dinamo sutra u Zagrebu dočekuje CSKA u šestom kolu skupine K Europa lige, a trener Zoran Mamić je kazao kako njegova momčad i sada, iako je već osigurala plasman u nokaut fazu, ide na pobjedu.


Dinamo je vodeća momčad skupine K sa 11 bodova, četiri više od drugoplasiranog Wolfsbergera. Treći je nizozemski Feyenoord sa pet bodova. CSKA je zadnji u skupini sa tri boda..


“Došli smo do kraja prvog dijela Europa lige, možemo biti zadovoljni s onim što smo do sada ostvarili pa se pripremati za CSKA bez rezultatskog naboja u smislu da nešto moramo”, rekao je Mamić, istaknuvši kako je i ova utakmica važna.




“Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako važna utakmica, možda i najbitnija ako se gleda šira slika. Pogotovo jer nam svaka utakmica u grupi donosi dva boda u koeficijentu, a on nas prati sljedećih pet godina što je jako bitno”.


Dinamo do sada nije primio ni jedan gol i može postati jedina momčad u povijesti Lige prvaka i Europa lige koja u grupnoj fazi nije primila niti jedan gol.


“Ali, kada smo već došli u priliku završiti grupnu fazu bez poraza ili primljenog gola, to nam je dodatan motiv. I takve stvari ostaju zapisane u povijesti. Imamo jako puno motiva, a da ne pričamo o klasičnom sportskom prestižu, imidžu, vrijednosti cijele momčadi. Da, ako se nešto ne promijeni tijekom dana, u utakmicu ulazimo s najboljim mogućim sastavom”, kazao je Mamić, dodajući da njegova momčad neće igrati defenzivno.


“Mi ne razmišljamo tako, niti znamo igrati na ‘nulu’, Želimo pobijediti, a osobno bih bio sretniji da utakmica završi našom pobjedom 5-4, nego 0-0. Uvijek je važnije pobijediti”, nastavio je Mamić kazavši kako pretpostavlja da će moskovski klub odmarati neke svoje igrače jer u skupini više ništa ne može postići, a imaju važnu utakmicu u prvenstvu.