Damir Krznar

Trener Dinama u dobrom raspoloženju dočekuje Rijeku, ali upozorava: “Očekuje nas najteži suparnik do sada”

Davor Petrović

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Već u srijedu igramo s Legijom iz Varšave i više bi nam odgovaralo da se ova utakmica igrala u subotu - napomenuo je trener modrih



ZAGREB Ovoga ljeta Dinamo je odradio europske dvoboje s islandskim Valurom (3:2, 2:0) i Omonijom iz Nikozije (2:0, 1:0) te prvenstvene utakmice sa Slaven Belupom (0:2) i Hrvatskim dragovoljcem (4:0), što će reći da mu večerašnji derbi s Rijekom predstavlja najveći izazov u dosadašnjem dijelu sezone.


– Prije svega, čestitao bih Rijeci i Osijeku na prolazu u Konferencijskoj ligi. Mi već u srijedu igramo s Legijom iz Varšave i više bi nam odgovaralo da se ova utakmica igrala u subotu. Međutim, Rijeka je u četvrtak participirala u Europi i zato je bilo fer i korektno prihvatiti nedjeljni termin. Usuđujem se reći da nas očekuje do sada najteži suparnik – kaže Damir Krznar.


Trener Dinama i njegovi suradnici odradili su analizu zadnjih nastupa suparnika, ali to im, sudeći po njegovim riječima, nije previše pomoglo.




– Utakmica Rijeke i Gzire je pomogla da se zbunimo do kraja, ha, ha… Naime, u zadnjoj liniji su stalno kombinirali igru s trojicom i četvoricom igrača. Sada možemo samo priznati da ne znamo kakvu Rijeku možemo očekivati. Opet, od uzvrata s Omonijom imali smo pet dana i pripremili smo se za obje opcije. Zbog toga vjerujem da ćemo na terenu uspješno odgovoriti na sve zahtjeve koje Rijeka postavi pred nas – dodaje maksimirski šef struke.


Budući da će Dinamo zbog europskih obaveza igrati po dvije utakmice svakoga tjedna do početka rujna, Krznara i njegove suradnike očekuje delikatno razdoblje u kojem će najvažnije biti pravilno doziranje nastupa igrača. Za večeras je sigurno da zbog ozljeda neće igrati Arijan Ademi i Marko Tolić.


– Do sada smo sve to izuzetno dobro balansirali, iako puno vremena trošimo na putovanja. U takvim okolnostima ima malo vremena za oporavak, ali to moramo prihvatiti. Zato vjerujem da ćemo posložiti sve kotačiće i Rijeku dočekati spremni – zaključuje Krznar.