Nogomet

TREĆA HNL – ZAPAD Nogometaši Crikvenice trobodom na Velom Joži postali prvaci!

Valentina Prokić

FEŠTA PRVAKA - Momčad Crikvenice/Foto M. MIJOŠEK

FEŠTA PRVAKA - Momčad Crikvenice/Foto M. MIJOŠEK

Crikveničani su u odlučujućem dvoboju u gostima kod drugoplasiranog Jadrana iz Poreča slavili s 3:0 i potvrdili naslov prvaka u sezoni u kojoj su najveći dio vremena proveli na čelnoj poziciji

JADRAN – CRIKVENICA  0:3




POREČ – Utakmica 26. kola Treće HNL zapad: Jadran – Crikvenica 0:3 (0:1). Stadion Veli Jože. Bez gledatelja. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) 6. Strijelci: 0:1 Butorac (45’), 0:2 Buršić (49’), 0:3 Buršić (86’). Žuti kartoni: Ilić, Radman, Banić (Jadran), Butorac, Vidović, Buršić (Crikvenica)


JADRAN: Pavlić 5,5, Bernobić 5,5, Tikas 5,5, Ilić 5,5, Mofardin 5,5 (od 53’ Banić 5,5), Užila 5,5 (od 68’ Leko 5,5), Lepinjica 6, Radman 6, Ereiz 5,5 (od 53’ Perković 5,5), Sumić 5,5, Maružin 5,5 (od 53’ Terlević 5,5)


CRIKVENICA: Baričević 7, Merle 7, Prpić 6,5, Mazzarolli 6,5, Vidović 6,5, Alilović 6,5, Bogdanić 6,5 (od 90’ Svetić), Šarković – (od 18’ Buršić 7, od 90’ Škoro -), Butorac 6,5, Antanasković 6,5, Mašić 6,5 (od 70’ Suden 6)




Nogometaši Crikvenice prvaci su Treće lige zapad! Crikveničani su u odlučujućem dvoboju u gostima kod drugoplasiranog Jadrana iz Poreča slavili s 3:0 i potvrdili naslov prvaka u sezoni u kojoj su najveći dio vremena proveli na čelnoj poziciji. U Poreč su stigli s tri boda prednosti, no kako je međusobna utakmica sa Jadranom završila 1:1, Porečani su pobjedom također mogli do naslova.


Jadran je Crikvenicu dočekao bez Ivetića i Dujanića te s Lepinjicom koji je igrao pod blokadom, ali i ozlijeđen je u nekoliko navrata opasno zaprijetio. Prvo poluvrijeme bilo je više festival padanja, nego što je bio festival nogometa. Igra isprekidana brojnim prekršajima kojima je uzrok bio i teško vrijeme i nervoza, ali i pritisak same utakmice. No, zato je oko travnjaka atmosfera bila festivalska jer iako gledatelji nisu smjeli na tribine oko porečkog stadiona bilo je dovoljno javne površine s izravnim pogledom na travnjak na kojoj je mjesto našlo 400-injak domaćih navijača i stotinjak gostujućih te je derbi dobio potrebnu dozu navijačkog kolorita.


Crikvenica je zaprijetila nakon dvije minute igre, Šarković je izveo slobodni udarac, no Butorac nije uspio iz blizine progurati loptu u mrežu. Šest minuta kasnije dvojbeni duel vratara Pavlića i Butorca u kaznenom prostoru sudac Vidulin je zaključio žutim kartonom crikveničkom veznjaku.


Ozljeda Šarkovića u 17. minuti poremetila je gostujuće planove te je trener Lopac bio prisiljen u igru uvesti Buršića. Jadran je zaprijetio u 33. minuti kada je Lepinjica gurnuo Sumića u priliku, no loptu je Bogdanić odbio u korner. Iskusni crikvenički čuvar mreže u situaciji »jedan na jedan« s Ereizom odlično je sačuvao mrežu u 41. minuti, ali u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Butorac je slomio visoku domaću obranu.


Merle je iz daljine ubacio, kapetan Crikvenice bio je na 15 metara leđima okrenut golu i iz poluvoleja uspio zabiti, pored visokog braniča Tikasa – 0:1. Igrala se četvrta minuta drugog dijela kada je Josip Buršić drugi put matirao Pavlića na asistenciju Merlea – 0:2.


U 53. minuti porečkom vrataru ispala je lopta nakon udarca Bogdanića, Mašić je bio najbliži, ali pogodio stativu. Lepinjica je 70. minuti pucao pored gola, a deset minuta kasnije preko gola vratara Baričevića. U 81. Suden je proigrao Antanaskovića, no Pavlić brani. Porečki vratar ipak nije mogao ništa u 86. minuti kada je Buršić prekrasnim pogotkom postavio konačnih 0:3 i slavlje Crikvenice i njihovih navijača moglo je početi.