Hajduk vs. Lokomotiva

Tramezzani uoči Lokomotive: “Odlučujuće utakmice treba odigrati pametno i inteligentno”

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Trebat će nam intenzitet, strpljenje, mirnoća … - upozorava talijanski stručnjak na klupi Hajduka



SPLIT Pred Hajdukom je ključna utakmica sezone. U posljednjem, 36. kolu HNL-a na Poljud sutra (17 sati) stiže Lokomotiva. Računica je jasna: pobjeda “bijelima” donosi plasman u Europu, dok svaki drugi rezultat Hajduk najvjerojatnije ostavlja na petom mjestu.


–  Važna utakmica, odlučujuća. Uvijek razmišljamo svojom glavom i znamo da sutra mnogo ovisi o nama. Dao nam je dosta snage na psihološkom planu ovaj posljednji period. Znamo koliko su se igrači žrtvovali sve do sada, a to moraju nastaviti i sutra. Moramo biti pravi i pokazati na terenu sve ono najbolje što imamo. Trebat će pokazati srce, ali srce neće biti dovoljno da bismo odigrali dobro kao u zadnjim utakmicama. Trebat će nam intenzitet, strpljenje, mirnoća …Čeka nas 90 dugih minuta. Teških i intenzivnih, u kojima moramo biti vrlo dobri u čitanju svih situacija. Mislim da je momčad u tom smislu mnogo napredovala i postala svjesna svojih mogućnosti. Mnogo smo truda uložili da bismo danas bili tu gdje se nalazimo. Neće nas zaustaviti niti umor, zaustavit ćemo se kad dođemo do kraja. Znamo da želimo doći do cilja i sutra jedva čekamo pet sati popodne kako bi istrčali na teren – rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim dodao:


– Dva igrača su suspendirana zbog kartona, Todorović i Fossati, a svi drugi su na raspolaganju i redovno su trenirali. Probali smo razne varijante, jer su njih dvojica bili naši udarni igrači u posljednjim utakmicama. Siguran sam da će oni koji ih sutra zamijene biti na visokom nivou i pomoći momčadi da odigra odličnu utakmicu.




Lokomotiva vas je već svladala na Poljudu ove sezone.


– Da, sjećam se pobjede Lokomotive u Splitu, ali i kasnije one naše u gostima. Mislim da je normalno očekivati poteškoće. Radi se o momčadi sastavljenoj uglavnom od mladih igrača, vrlo talentiranih. I oni će se sutra željeti spasiti od ispadanja, pa možemo reći da se radi o odlučujućoj utakmici. A onda je, kao i sve odlučujuće utakmice, treba odigrati pametno i inteligentno. Jer, sve druge aspekte moja momčad će sigurno ispuniti – karakter, osobnost, želju … I  danas  će trebati malo više upotrijebiti glavu i biti koncentriran. Uvjeren sam da će igrači i sutra nastaviti ono što smo do sada radili, na najbolji mogući način – zaključio je Talijan.