Potvrda teze

Tramezzani je napokon shvatio da Hajduk mora igrati napadački, čak i protiv Dinama

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Pokazalo se još jednom i da na Poljudu moraju više vjerovati svojoj djeci, a manje ulagati u strance sumnjive kvalitete



SPLIT Nakon niza dugih godina ponovno smo na poljudskoj ljepotici gledali jedan zanimljiv, neizvjestan derbi Hajduka i Dinama. Konačni rezultat (1:1) realna je ishod svega onoga što se događalo na travnjaku. Gosti su bili bolji u prvom dijelu, kada su zabili jedini zgoditak poslije još jedne pogreške Fosattija (i protiv Rijeke je pogriješio kod gola). I domaćini su zabili u prvom poluvremenu. I to u pravom trenutku, u samom finišu poluvremena kada je Livaja iskoristio pogrešku Lauritsena.


Susret je bio puno značajni za Hajduk koji se bori za Europu nego za Dinamo kojemu Osijek teško može pomutiti šampionsku računicu. Stoga je bilo vidljivo da su Splićani u prvom dijelu bili nervozniji.


Trener Tramezzani čini se napokon je shvatio da njegova momčad treba igrati jedino i isključivo napadački pa makar na drugoj stranio bio Dinamo. Na teren je poslao istu jedanaestoricu koja je pobjedila Rijeku i ponovo su Splićani odigrali niz kvalitetnih akcija i proigravanja. Potvrdilo se još jednom i da kada igra Livaja igra i – Hajduk. Pohvale pripadaju i mladom Biuku koji je odigrao kao da iza sebe ima nekoliko prvoligaših sezona, a tek nekolicina prvoligaških utakmica.




Pokazalo se još jednom i da na Poljudu moraju više vjerovati svojoj djeci, a manje ulagati u strance sumnjive kvalitete. I ptice na grani znaju da je Hajduk bio najjači kada su igrali većinom njegova “dica” uz ponekog stranca koji je bio istinsko pojačanje, a ne bogato plaćena prinova.