Bivši igrač Rijeke

Toni Datković sporazumno raskinuo ugovor sa španjolskim drugoligašem: ‘Sada počinje novu pustolovinu’

Hina

Foto Luka Stanzl PIXSELL

Foto Luka Stanzl PIXSELL

Stoper rođen na Pagu je tijekom karijere bio i u hrvatskim klubovima Pomorcu, Rijeci i Lokomotivi



Hrvatski nogometni branič Toni Datković (30) sporazumno je raskinuo ugovor sa španjolskim drugoligašem Albaceteom s kojim je imao ugovor do ljeta 2025., izvijestio je u utorak klub iz središnje Španjolske.


“Branič, koji je upisao devet (ligaških) nastupa u prvom dijelu sezone, sada počinje novu pustolovinu daleko od Albacetea”, priopćio je klub ne navodeći gdje će Datković nastaviti karijeru.


“Toniju smo zahvalni na predanosti i profesionalizmu tijekom razdoblja u kojem je nosio naš dres, te mu želimo svu sreću u njegovom idućem profesionalnom izazovu”, dodao je u priopćenju.




Datković, koji je upisao ukupno 100 nastupa u drugoj španjolskoj ligi igrajući za Albacete, Cartagenu i Huescu, nije trenutno odgovorio na upit Hine.


Španjolske novine AS navode kako bi karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili Singapuru, a novine Marca preciziraju da je on raskinuo ugovor kako bi igrao u Singapuru, ali ne navode ime kluba. Prijelazni rok se zatvara u četvrtak.


Datković, koji je 2020. osvojio drugu španjolsku ligu s Huescom, propustio je neke utakmice u prvom dijelu sezone zbog lakših fizičkih tegoba.


Stoper rođen na Pagu je tijekom karijere bio i u hrvatskim klubovima Pomorcu, Rijeci i Lokomotivi, slovenskim Zavrču i Kopru, američkom Salt Lake Citiju te grčkom Arisu. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je jedan nastup 2017. godine.


Albacete zauzima 16. mjesto među 22 kluba druge španjolske lige.