Toni Datković

Nekadašnji junior Rijeke potpisao za ambicioznog španjolskog drugoligaša: “Velika su očekivanja ispred mene”

Hina

Foto FC CARTAGENA

Foto FC CARTAGENA

Datković je potpisao ugovor na tri godine sa španjolskim Albaceteom, s kojim se nada ulasku u Primeru



MADRID Hrvatski nogometni branič Toni Datković prešao je iz španjolskog drugoligaša Cartagene u također španjolski Albacete s kojim je potpisao ugovor na tri godine, a s kojim se nada ulasku u Primeru.


“U ponedjeljak se priključujem ekipi. Dogovorili smo se jako brzo, sve u nekoliko sati od prvog poziva do potpisa”, rekao je 29-godišnji Datković za Hinu.


“Albacete ima veliku povijest. To je klub koji je prošle sezone igrao playoff za prvu ligu. Imaju sjajnog trenera pa su sada velika očekivanja ispred mene”, dodao je.




Datković, iza kojeg je gotovo sto utakmica u španjolskoj drugoj ligi, bio je blizu prelaska u Abhu, prvoligaša iz Saudijske Arabije, ali transfer nije realiziran.


Albacete, klub iz istoimenog grada u središnjoj Španjolskoj, naveo je na svojoj internetskoj stranici da je stoper “prihvatio izazov” potpisavši za njega do 30. lipnja 2026.


“On je čvrst i moćan u zraku”, priopćio je Albacete. Cartagena, s kojom je Datković sporazumno raskinuo ugovor, poželjela mu je sreću na “profesionalnom i osobnom” planu.


Igrač rođen na Pagu nosio je 77 puta crno-bijeli dres Cartagene, a u lipnju je primio nagradu “Bijelo-crno srce” koju svake godine navijači daju najpožrtvovnijem i najborbenijem igraču u momčadi.


Albacete, koji je u početna četiri prvenstvena kola upisao pobjedu, dva remija i poraz, s njime želi ojačati zadnju liniju.


“U ekipi osobno poznajem jedino (napadača) Daniela Escrichea s kojim sam dijelio svlačionicu Huesce kada smo bili prvaci”, rekao je Datković.


Toni Datković je 2020. godine osvojio s Huescom drugu španjolsku ligu, a tijekom karijere bio je i u hrvatskim klubovima Pomorcu, Rijeci i Lokomotivi, slovenskim Zavrču i Kopru, američkom Salt Lake Citiju te grčkom Arisu.


Albacete je prije tri godine, povodom proslave 80.obljetnice osnutka kluba, pozvao navijače da glasaju za najboljih 11 igrača u povijesti kluba. Među njima je izabran bivši hrvatski vezni igrač Nenad Bjelica koji je igrao ondje od 1993. do 1996. godine. Bjelica je trenutno trener turskog prvoligaša Trabzonspora.