Loše iskustvo...

Tko je Talijan koji će suditi prvi susret Vatrenih? Dosudio je penal protiv Hrvatske u finalu SP-a, Bjelicu je isključio u Ligi prvaka

Hina, Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica i Daniele Orsato/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica i Daniele Orsato/Foto PIXSELL

Sudio je i nekoliko Dinamovih susreta u Ligi prvaka i Europskoj ligi, a među ostalim, današnjeg trenera Osijeka Nenada Bjelicu isključio je zbog prigovora na utakmici njegova tadašnjeg kluba Austrije Beča i Atletico Madrida



ZAGREB Prvi dvoboj hrvatske nogometne reprezentacije na ovogodišnjem EURU, susret 1. kola skupine D protiv Engleske koji će se igrati u nedjelju na Wembleyu sudit će iskusni, 45-godišnji Talijan Daniele Orsato.


Orsato je prije tri godine bio VAR sudac u finalu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske te je na njegovu intervenciju glavni sudac Nestor Pitana kod rezultata 1-1 dosudio kazneni udarac za Francusku nakon što je lopta pogodila Ivana Perišića u ruku.


Orsato se smatra najboljim talijanskim sucem, a prošle je godine sudio finale Lige prvaka između Bayerna i Paris SG-a. Sudio je i nekoliko Dinamovih susreta u Ligi prvaka i Europskoj ligi, a među ostalim, današnjeg trenera Osijeka Nenada Bjelicu isključio je zbog prigovora na utakmici njegova tadašnjeg kluba Austrije Beča i Atletico Madrida.




Bjelica je na njegovo suđenje imao prigovora i kada je bio trener Dinama. Na utakmici protiv Rosenborga u play-offu Lige prvaka u prvome poluvremenu nije sudio penal za Dinamo, a nije se tada oglasio ni VAR, iako je igrač Rosenborga rukom blokirao udarac Danija Olma.