Dodijeljen sudac

Hrvatskoj će protiv Argentine suditi dobro poznati Talijan, Messiju i društvu je već dijelio pravdu u Kataru

Portal Novilist.hr

Daniele Orsato/Foto REUTERS

Daniele Orsato/Foto REUTERS

U Kataru je sudio utakmicu SP-a između domaćina i Ekvadora, kao i susret između Argentine i Meksika. Hrvatskoj je do sada sudio tri puta



DOHA Talijanski sudac Daniele Orsato dijelit će pravdu na polufinalu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Argentine u utorak, 13. prosinca na stadionu Lusail, objavila je FIFA.


Iskusnom Talijanu pomagat će sunarodnjaci Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Mohammed Abdulla Mohammed četvrti sudac.


VAR sudac bit će Talijan Massimiliano Irrati, asistent na VAR-u je Talijan Paolo Valeri, dok će VAR zaleđe kontrolirati Amerikanka Kathryn Nesbitt.




Orsato je FIFA-in sudac od 2010. godine i ovo mu je prvo Svjetsko prvenstvo u ulozi glavnog suca. U Rusiji je 2018. bio VAR sudac, a inače se smatra najboljim talijanskim sucem. Prije dvije godine sudio je finale Lige prvaka između Bayerna i PSG-a.


U Kataru je sudio utakmicu SP-a između domaćina i Ekvadora, kao i susret između Argentine i Meksika.


Hrvatskoj je do sada sudio tri puta. Prvi put 2011. godine u prijateljskoj utakmici protiv Češke (4:2), potom i 2019. protiv Mađarske (3:0) u kvalifikacijama za EURO.


Sudio nam je i na posljednjem EP-u u porazu od Engleske (0:1) na Wembleyju.