SP u Kataru

Tko će predvoditi hrvatski napad protiv Brazila: Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Budimir ili će Dalić zaigrati na staru kartu?

Portal Novi list

Zlatko Dalić, Bruno Petković, Marko Livaja i Ante Budimir/Foto REUTERS

Zlatko Dalić, Bruno Petković, Marko Livaja i Ante Budimir/Foto REUTERS

Možda se Dalić odluči i za varijantu s Nikolom Vlašićem na krilu, a Kramarićem u napadu kao u utakmici protiv MarokaRIJEKA Posljednji trening Vatrenih održan večer prije četvrtfinalnog dvoboja otkrio je barem dio zagonetke kada je govora o mogućem sastavu s kojim će izbornik Zlatko Dalić krenuti na Brazilce danas od 16 sati. Mislav Oršić propustio je trening i ostao u hotelu zbog viroze što jasno sugerira da neće početi utakmicu. S druge strane u konkurenciju se vraćaju Borna Sosa i Josip Stanišić koji su normalno trenirali, a ponovo je u stroju u Marcelo Brozović, kojega je izbornik poštedio jednog treninga nakon što je odradio “maratonsku kilometražu” u susretu s Japancima.


Brozović sigurno počinje susret s Cariocama i oko toga nema nikakvih dvoboji. Naime, malo je vjerojatno da će Dalić napraviti previše promjena u početnoj postavi. Posljednja linija bi mogla ostati ista, tek je upitno hoće li zaigrati Sosa ili Barišić. Doduše, Dalić je u izravnom javljanju za HRT večer prije utakmice dodao da će se Borna Sosa, ako dobro prođe na treningu, vratiti u prvih jedanaest.


– Tko god da igra, ne treba mu nikakav motiv osim Brazila. Idemo uživati u nogometu, idemo napraviti još jedan uspjeh, dobar rezultat. Da i ne prođemo, ostaje ponos i sreća te kapa dolje dečkima. Ali, mi želimo dalje i još više – rekao je Dalić za HRT.
Modrić i Kovačić moraju biti oprezni zbog žutih kartona, baš kao i Borna Barišić i Dejan Lovren. Ivan Perišić i Andrej Kramarić su spremni, a treba vidjeti za koga će se Dalić odlučiti u napadu, za Marka Livaju, Brunu Petkovića ili Antu Budimira. Možda se odluči i za varijantu s Nikolom Vlašićem na krilu, a Kramarićem u napadu kao u utakmici protiv Maroka.