Susret s legendom

Tiho Dragoslavić uručio Jošku Skoblaru Orijentovu monografiju i pozivnicu za prvoligaške kvalifikacije

Ivan Volarić

Joško Skoblar i Tiho Dragoslavić

Joško Skoblar i Tiho Dragoslavić

Nekadašnja Zlatna kopačka obećala je da će početkom kolovoza podržati Krimejčane na putu prema Prvoj HNL



RIJEKA Joško Skoblar nije samo ostavio duboki trag u povijesti riječkoga prvoligaša već i drugoligaša s Krimeje. Nekadašnja Zlatna kopačka svoju trenersku karijeru započeo je krajem 70-tih godina upravo u Orijentu gdje je stigao na poziv ondašnjeg trenera Ive Šangulina. U toj momčadi Krimejčana kalili su se brojni dragulji riječkoga nogometa poput – Nenada Gračana, a na vrata počeli kucali daroviti igrači poput Tihe Dragoslavića.


Dragoslavić se prometnuo u prvotimca Orijenta sredinom 80-tih godina kada Joško Skoblar svoj trenerski put nastavio na Kantridi, a kasnije i Poljudu. Nekadašnji veznjak “crvenih” danas je istaknuti član klupske Uprave koja je prošloga vikenda uručila Skolbaru u njegovu zadarsku domu klupsku monografiju autora Marinka Lazzaricha – “Neka bude Orijent”. Nedavno izašla monografija izazvala je dosta pažnje među nogometnim poklonicima, a posebno ljudima koji su pisali bogatu povijesti kluba. Poput Joška Skoblara.


Dragoslavić je Skoblaru uručio Orijentovu monografiju


Dragoslavić je osim monografije Skoblaru uputio poziv da bude poseban gost kluba na kolovoškim prvoligaških kvalifikacijama, a Joško obećao da će svojim dolaskom pomoći Krimejčanima da na što bolji način odgovore velikom klupskom izazovu.