Priopćenje iz Zagreba

TERET KRIZE Dinamovci objavili da će smanjivati plaće, većini se oduzima trećina primanja

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Trećina primanja igračima i trenerima isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice, dok se trećina primanja neće isplatiti trajnoZAGREB Nogometni klubovi u situaciji su kada moraju smanjivati plaće svojim igračima, trenerima, ali i ostalim zaposlenicima zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa. U riječkome prvoligašu još nisu definitivno odlučili što napraviti po tom pitanju, ali je zato GNK Dinamo danas objavio na koji će način smanjiti plaće igračima.


Objavu s Dinamove internetske stranice prenosimo u cijelosti:


“Od početka krize izazvane Koronavirusom – Covid 19 Uprava GNK Dinamo je u konstantnom zasjedanju i analizi posljedica globalne krize koja je izazvala zastoj svjetskog gospodarstva, a našu osnovnu djelatnost, onu sportsku, potpuno zaustavila.
Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i nogomet kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. To znači da težimo tome da nitko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati.


Da bismo u tome uspjeli, svi dionici kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi. Uzimajući u obzir činjenice o neizvjesnosti nastavka natjecanja, odgode EURO 2020, nepoznatog datuma početka nove sezone u Hrvatskoj i u Europi, nepoznanice oko termina i opsega ljetnog prijelaznog roka te ukupne gospodarske krize koja je nastala, a ponajprije zbog očuvanja ukupne stabilnosti i likvidnosti našeg kluba, Uprava GNK DINAMO donijela je sljedeće odluke:


1. Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna (prosječni dohodak grada Zagreba) isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način:


– trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito– trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo– trećina plaće neće se isplatiti trajno– ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

2. Igračima i trenerima će se primanja isplaćivati na sljedeći način:


– trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima– trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo– trećina primanja neće se isplatiti trajno– ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

3. Iduće dvije pripreme momčadi bit će održane u Hrvatskoj, bez odlaska u uobičajene inozemne destinacije


4. U potpunosti se otkazuje ovogodišnje izdanje memorijalnog turnira Mladen Ramljak


5. Nastavljamo s dodatnim mjerama redukcije svih drugih troškova, osim onih koji su neophodni za funkcioniranje Kluba.”