Serie A se vraća

Talijanski ministar sporta konačno objavio datum nastavka nogometnog prvenstva, ali postoji jedan problem

Hina

Spadafora je dodao da će u slučaju pozitivnih slučajeva cijele momčadi morati u karantenuRIM  Talijansko nogometno prvenstvo bit će nastavljeno 20. lipnja, nakon tromjesečne stanke zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, objavio je u četvrtak talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora.


Natjecanje u Serie A je prekinuto 9. ožujka, kad je u Italiji proglašena opća karantena kako bi bilo zaustavljeno širenje koronavirusa.


Do kraja natjecanja ostalo je 12 kola, a trenutačno su u borbi za naslov Juventus i Lazio. Aktualni prvak ima 63 boda, samo jedan više od rimske momčadi, dok trećeplasirani Inter ima 54 boda.
Ministar Spadafora je prilikom objave vijesti o nastavku Serie A rekao da “u ovom trenutku još uvijek nisu stvoreni preduvjeti za ublažavanje mjera”.


Na sastancima ministra s predstavnicima Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) spomenuti su i mogući pozitivni rezultati na testiranjima te što bi oni značili za nastavak prvenstva.


“Iz FIGC-a su me uvjerili da imaju plan B, ali i plan C za takve slučajeve”, rekao je Spadafora te dodao da će u slučaju pozitivnih slučajeva cijele momčadi morati u karantenu.