EURO 2021.

Talijanska Vlada dozvolila povratak gledatelja na Olimpico tijekom EURO-a

Hina

Rim je tako postao deveti grad koji će dozvoliti povratak dijela navijača na tribineRIM Talijanska vlada dozvolila je povratak gledatelja na utakmice skorašnjeg europskog nogometnog prvenstva na rimskom stadionu Olimpico s namanje 25 % kapaciteta stadiona, navodi se u priopćenju Talijanskog nogometnog saveza (FIGC).


“Ova vladina odluka predstavlja sjajnu vijest koju ćemo odmah prenijeti UEFA-i,” poručio je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.


“Ovo je poruka velikog povjerenja i izvanredne vizije. Italija se pokazala hrabrošću, Italija koja se bori protiv pandemije i istodobno radi na sigurnom ponovnom pokretanju prema jasnom i definiranom programu i kalendaru ,” dodao je Gravina zahvalivši se premijeru Mariu Draghiju, te ministru zdravstva Robertu Speranzi.
Čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli poručio kako je rok koji je UEFA dala Rimu da preciznije definira broj gledatelja koji bi mogli prisustvovati utakmicama EP-a prekratak. Međutim, Italija se našla u situaciji prihvatiti Uefin uvjet ili izgubiti mečeve.


Rim je jedan od 12 gradova koji bi trebao biti domaćin EURO-a (11. lipnja – 11. srpnja), a upravo će se u “Vječnom gradu” otvariti EURO 11. lipnja utakmicom između Italije i Turske. Na Olimpicu će se igrati i utakmice Italija – Švicarska (16. lipnja), Italija – Wales (20. lipnja), te jedan susret četvrtfinala.


Rim je tako postao deveti grad koji će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine. Prije njega to su učinili i Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg, dok Bilbao, Dublin i München moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.


Podsjetimo London, gdje će Hrvatska otvoriti EP 13. lipnja protiv Engleske, je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.


Glasgow, gdje će “Vatreni” igrati preostale dvije utakmice protiv Škotske i Češke, potvrdio je kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, a isti su kapacitet najavili i Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen.


Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.


Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto.