SP, nogometašice

Švedska izbacila SAD nakon izvođenja jedanaesteraca! U četvrtfinalu su

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

U izvođenju jedanaesteraca Švedska je bila bolja sa 5-4



Švedska ženska nogometna reprezentacija pasirala se u nedjelju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Australiji i na Novom Zelandu nakon što je poslije izvođenja jedanaesteraca izbacila braniteljice naslova četverostruke svjetske prvakinje SAD.


Utakmica je u regularnom dijelu bila bez pogodaka 0-0, a rezultat je i poslije produžetaka ostao isti. No u izvođenju jedanaesteraca Švedska je bila bolja sa 5-4.


Prva dva gola za Švedsku zabile su Fridolina Rolfo, Elin Rubensson, a onda su Nathalie Bjoern i Rebecka Blomqvist promašile. Nakon toga su precizne bile Hanna Benisson i Lina Hurtig koja je zabila pobjednički gol, iako je američka vratarka Alyssa Naeher odbila loptu na crti i rezultat je trebao potvrditi VAR.




Kod SAD-a golove su zabile Andi Sullivan, Lindsey Horan, Kristie Mewis i Alyssa Naeher, a Sophia Smith je imala priliku donijeti pobjedu SAD-u, ali je loptu prebacila preko gola. Zadnja je za SAD penal izvela Kelley O’Hara i promašila.


Prije SAD-a, plasman među osam najboljih osigurale su Španjolska i Japan. Nizozemke su u ranijoj utakmici pobijedile Južnoafričku Republiku sa 1-0. Španjolke su u subotu u Aucklandu pobijedile Švicarsku sa 5-1, dok su Japanke u Wellingtonu bile bolje od Norvežanki sa 3-1.


U ponedjeljak su osmine finala Engleska – Nigerija i Australija – Danska, a u utorak Kolumbija – Jamajka i Francuska – Maroko.