Zakompliciralo se

Sve su opcije otvorene: Dinamo još može do osmine finala Lige prvaka, ali i potpuno ispasti iz Europe

Hina

Reuters

Reuters



Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini C nogometne Lige prvaka samo jedno je poznato. Manchester City je osigurao prvo mjesto u skupini i prolaz u osminu finala.


Dinamo i dalje može do osmine finala elitnog natjecanja »Starog kontinentra«, ali može i ispasti iz Europe.


U posljednjem kolu Dinamo će 11. prosinca na Maksimiru dočekati Manchester City, a u drugom susretu se sastaju Šahtar i Atalanta.




»Modri« mogu do osmine finala Lige prvaka jedino ako pobijede Manchester City, a u drugi susret završi neodlučenim ishodom ili pobjedom Atalante.


U slučaju pobjede Dinamo bi skočio na osam bodova i tada u drugom susretu Šahtar ne bi smio osvojiti tri boda jer bi onda imao devet bodova i osvojio bi drugo mjesto iza Cityja.


U slučaju neodlučenog ishoda protiv Cityja, Dinamo ne može do osmine finala elitniog natjecanja »Starog kontinenta«, ali može do 16-ine finala Europske lige. Uz remi u Zagrebu momčadi Nenada Bjelice bi trebao remi u Harkovu ili pobjeda Šahtra.


Tada bi City i Šahtar nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Dinamo u Europskoj ligi, a Atalanta bi ispala.


U slučaju remija u Zagrebu i pobjede Atalante u Ukrajini, ‘modri’ ispadaju iz Europe, Talijani idu u osminu finala ‘Champions League’, a Šahtar u Europsku ligu.


Dinamo može do proljeća u Europskoj ligi i uz poraz od ‘Građana’, ali tada Šahtar mora u Harkovu osvojiti barem bod protiv Atalante.


Podsjetimo, ako bi Dinamo i Šahtar imali isti broj bodova, ukrajinski sastav bi bio u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, a u slučaju da Dinamo i Atalanta imaju isti broj bodova, bolji bi bio zagrebački sastav.