UEFA

SVE ĆE SE ZNATI U UTORAK Europsko prvenstvo u nogometu odgađa se za godinu dana?

Zlatko Horvat

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Foto Nel Pavletić PIXSELL



U Europskoj nogometnoj federaciji UEFA-i će sljedećeg utorka održati veliku videokonferenciju s rukovodstvima svih 55 zemalja članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i EURO-a. Sve je izvjesnije da će se EURO odgoditi za godinu dana, ali čekat će se utorak i konačna potvrda, tvrdi »L’Equipe«.


UEFA je donijela odluku kako do daljnjega odgađa sve predstojeće turnire elitnih kola kvalifikacija za europska prvenstva u uzrastima do 17 i do 19 godina, a koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.


Odluka je donesena preventivno kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice, među kojima je puno maloljetnika budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.




Ova odluka utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će UEFA odrediti naknadno.