Frano Ivančić

Sve bolji veznjak Opatije nakon remija s fenjerašem: “Nije bilo svježine i energije u završnici”

Ivan Volarić

Frano Ivančić tijekom sudara sa Sigećanima/Foto Arhiva NL

Frano Ivančić tijekom sudara sa Sigećanima/Foto Arhiva NL

Očekivali smo više bodova u posljednjih pet kola. Uvijek očekujemo više – rekao je veznjak ponikao u omladinskom pogonu Opatije



RIJEKA Nogometaši Opatije ipak nisu uspjeli na željeni način zaključiti ciklus od pet utakmica u 14 dana. Utakmica protiv Međimurja označena je kao ona koju se mora dobiti, no darežljivi Opatijci na kraju su se morali zadovoljiti s bodom iako su imali ostvarene sve preduvjete pobjede: vodstvo, sasvim solidnu igru, šanse i igrača više.


– Šteta… Dobro smo krenuli u utakmicu, zabili smo gol, dobro igrali, a onda nam se dogodio mali pad u nastavku. Uvukla se neka nervoza što su gosti iskoristili i kaznili jednu našu pogrešku – govori Frano Ivančić, daroviti opatijski veznjak koji u posljednje vrijeme sve bolje koristi svoja poluvremena u crno-bijelom dresu.


Čakovčani su se predstavili u solidnom svjetlu na Kantridi, igrali su otvoreno, hrabro, ali bez pravih prilika. Sve dok se nije dogodio »black out« u opatijskoj obrani.




– U nastavku se uvukla neka nervoza, nismo nastavili našu pas igru. Dosta smo žurili i griješili. Na kraju smo ih darivali golom za izjednačenje. Imali smo šanse i nakon toga, ali nismo uspjeli zabiti. Treba ipak uzeti u obzir da nam je ovo bila peta utakmica u dva tjedna, možda se osjetio i umor. Nije bilo svježine i energije da povučemo u završnici. Nadam se da će nam se dobra igra negdje vratiti – nastavio je Ivančić.


Opatijci su u posljednjih pet kola izgubili samo jednu utakmicu, ali osvojili tek šest od 15 mogućih bodova. Nisu pritom iskoristili novi kiks do ovoga kola vodećeg Hrvatskog dragovoljca.


– Iskreno, očekivali smo više bodova u posljednjih pet kola. Uvijek očekujemo više. S druge strane ipak smo se digli nakon poraza na Krimeji. Posebno možemo biti zadovoljni našim posljednjim igrama. To je najvažnije. Poraz Dragovoljca? Često se dogodi da kada oni kiksaju, zapnemo i mi ostali koji smo njihova najbliža pratnja. Takva je Druga liga.


Idućega petka slijedi gostovanje kod Intera. Zaprešićani se poput Čakovčana bore za ostanak u ligi.


– Druga liga je jako izjednačena i svakomu su bodovi važni u završnici prvenstva. Posebno se to odnosi na veliku skupinu klubova koji se bore za ostanak. Svi idu na nož da pobijede. Dobro je da smo osigurali ostanak i da se možemo okrenuti sebi i svojoj igri – rekao je 19-godišnji veznjak ponikao u omladinskom pogonu Opatije.