Kvalitetno suđenje

Sudački ekspert pohvalio Kolarićevo suđenje u Maksimiru, sve njegove odluke bile su – ispravne

Portal Novi list

Patrik Kolarić/Foto PIXSELL

Patrik Kolarić/Foto PIXSELL

VAR soba je sjajno reagirala. Radi se o prekršaju Mišića koji je prethodio udarcu - rekao je Strahonja o poništenom golu Dinama



RIJEKA Marijo Strahonja, HRT-ov sudački ekspert analizirao je suđenje u derbij u Maksimiru i generalno vrlo pozitivnim tonovima oslikao ono što su pružili Patrik Kolarić i njegovi pomoćnici. Mnogi navijači Rijeke su nezadovoljni Kolarićevom procjenom duela Ristovskog i Ivanovića iz prvoga poluvremena kada je napadač Rijeke krenuo sam prema vratima Modrih, a sudac označio prekršaj nad braničem Modrih.


– Nema razloga za ljutnju, ispravna odluka suca. Vidi se kako igrač ulazi u kontakt s obrambenim igračem. Nije imao namjeru igranja s loptom jer je išao u tijelo obrambenog igrača, napravio je klasični bodiček, i to prema nazad, umjesto da ide prema naprijed – rekao je Strahonja.


Ispravno je poništen i pogodak Ristovskog u 6. minuti.




– VAR soba je sjajno reagirala. Radi se o prekršaju Mišića koji je prethodio udarcu – objasnio je Strahonja i dometnuo kako je Kolarić ispravno postupio i kada u 47. minuti nije dosudio kazneni udarac za Dinamo.