Oko sokolovo

Sudačka analiza pokazala: Inter je ipak oštećen na Poljudu, Dario Bel je braniču Istre 1961 čak triput oprostio drugi žuti protiv Rijeke

Sudac Lovrić ipak nije u potpunosti zadovoljio na Poljudu/Foto PIXSELL

Sudac Lovrić ipak nije u potpunosti zadovoljio na Poljudu/Foto PIXSELL

HRT-ov sudački ekspert tvrdi da je uoči Hajdukova pobjedničkog pogotka bio prekršaj na gostujućem igraču



RIJEKA Mario Strahonja analizirao je na HRT-ovoj emisiji Stadion suđenje u 27. kolu Prve HNL i detektirao nekoliko pogrešaka koje su utjecale na konačan rezultat, ali i okolnosti u kojima su se igrale utakmice, Naglasak je naravno bio na ogledu između Hajduka i Intera, ali generalna Strahonjina ocjena je da su suci iskazali nedosljednost kod dodjeljivanja žuti kartona.


U ovom kolu smo imali velikih problema oko nedosljednosti kod disciplinskih mjera – ustvrdio je Strahonja


– U ovom kolu smo imali velikih problema oko nedosljednosti kod disciplinskih mjera, prvenstveno žuti kartona. Recimo, ovdje (Hamzin start na igraču Intera op.a), imate sve elemente za žuti karton koji nije dodijeljen. Dvije, tri minute kasnije se dogodila druga situacija kod istog igrača za što je sudac igraču pokazao  žuti karton. Ako je nešto transparentno ne vidim razlog zašto ne pokazati žuti karton – kazao je Strahonja, te potvrdio da je Lovrić uz pomoć VAR-a ispravno isključio igrača Intera, pokazao i ponovio najstrožu kaznu Hajduka.




Unatoč tehnologiji nije moguće dokučiti je li uoči penala Juranoviću lopta pobjegla izvan granica igrališta, međutim, prema Strahonji pobjedničkom golu Splićana prethodio je prekršaj na igraču Intera. Problem je što sudac Lovrić niti nakon pregleda snimke nije označio prekršaj i poništio gol Hajduka.


Čak u tri situacije je igrač Istre 1961 trebao dobiti drugi žuti karton, a nije dobio niti jedan  – rekao je Strahonja


–  Po mojem mišljenju ovdje se apsolutno radi o prekršaj, vidi se da igrač Hajduka udara po nozi igrača Intera. Ne znam koja je bila komunikacija između suca i VAR sobe, ali po meni radi se o propuštenom incidentu nakon postignutog pogotka. VAR sudac mora pregledati kompletnu situaciju od začetka akcije. Da je glavni sudac ovo vidio vjerojatno bi dao smjernicu zašto ovo nije sudio. VAR je vrlo dobro reagirao i dao sucu drugu priliku. Međutim, po meni sudac je pogriješio i druga prilika ostala je neiskorištena – naglasio je Strahonja, koji se osvrnuo i na pulski susjedski derbi i suđenje Osječanina Darija Bela.


Kaže nasljednik Oka sokolova da je Bel ispravno postupio kada uoči Lončareva vodećeg pogotka za Rijeku nije isključio braniča Istre 1961 Galileu.


– U ovoj utakmici je bila posebno izražena nedosljednost kod dodjeljivanja opomena. Sudac je vrlo dobro odlučio kada nije isključio Galileu nakon prekršaja na Čolaku jer je vratar imao loptu pod kontrolom. To je žuti karton i vrlo dobro otvaranje utakmice za suca. Međutim, nakon toga se dogodio niz propusta baš kod tog igrača Istre 1961. Ne da je ovdje (start na Andrijaševiću op.a) trebao dobiti drugu opomenu nego je još u dva navrata nakon toga trebao požutjeti. Dakle, čak u tri situacije je igrač Istre 1961 trebao dobiti drugi žuti karton, a nije dobio niti jedan – poručio je Strahonja.