Hrvatski vratar

Subašić progovorio o pravim razlozima odlaska iz Monaca: “Postavili su sportskog direktora koji nema blage veze o nogometu…”

Portal Novilist.hr

Danijel Subašić / Foto REUTERS

Danijel Subašić / Foto REUTERS

Rekao sam da si jedan takav klub ne smije dopustiti da svakih šest mjeseci mijenja sportskog direktora i sve žive igrače. Ja sam mogao više puta otići, imao sam odlične ponude, ali nisam htio. U Monacu mi je bilo vrhunski, a eto završilo je kako je završilo - kaže Suba



RIJEKA Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Subašić ovoga se tjedna oprostio od Monaca nakon osam i pol godina vjernosti klubu. Subašiću istječe ugovor krajem lipnja, a u Monacu su odlučili da 35-godišnjem vrataru neće produživati ugovor. Za Sportske novosti se legendarni reprezentativac osvrnuo na svoj odlazak i neke od promjena u klubu koje mu se nisu svidjele…


– Ja sam sjedio proteklu sezonu na klupi, meni nije problem biti pričuva. Uvijek sam bio za klub, za atmosferu, i kad sam branio i kad nisam. Ma, ne ljutim se ni na koga. Nema kod mene ama baš nikakve ljutnje, crk’o odmah ako lažem. Ispunjen sam i zadovoljan samim sobom. Mogu u Monaco doći uzdignuta čela i pogledati svakoga u oči. To je najbitnije. Moje brojke i nastupi, igre i kad sam bio ozlijeđen i bolestan, govore za sebe.


Kao klub izgubili smo stabilnost kad smo prestali gledati na sport i fokusirali se na business. Ne možeš svake godine kupovati mlade, onda ti u ekipi igra devet mladih i dva starija, a očekuješ da ćeš napraviti rezultat. Nije to tako. U sezoni u kojoj smo osvojili naslov prvaka imali su u prvih jedanaest šest ili sedam starosjedilaca i petoricu ili četvoricu mladih. Tek kad svi uhvate samopouzdanje možeš okrenuti i staviti više nadarenih mladića u prvu postavu. Treba znati voditi klub, nije to nogomet na PlayStationu – direktno je prozvao Suba vodstvo kluba, odnosno politiku sportskoga direktora Monaca.




– Rekao sam da si jedan takav klub ne smije dopustiti da svakih šest mjeseci mijenja sportskog direktora i sve žive igrače. Ja sam mogao više puta otići, imao sam odlične ponude, ali nisam htio. U Monacu mi je bilo vrhunski, a eto završilo je kako je završilo. Postavili su sportskog direktora koji nema blage veze o nogometu i sad meni nešto priča. U redu, on je poslovni čovjek, ali ne zna ni koliko sam godina u klubu.


Primjerice, lani kad mi je otišla tetiva, to je bilo prvi put u tada 7,5 godina da sam se ozlijedio baš u klubu i da je stanka trajala duže od tri mjeseca. I on hladno kaže: “Subašić je često ozlijeđen.” Nakon Svjetskog prvenstva došao sam načet pa su napravili krivu dijagnozu. Na kraju, osjećaš da nema šanse da potpišeš novi ugovor. I ciao đaci. To je tako u nogometu, dok daješ sebe cijeloga, trebaju te, a čim se jednom ozlijediš, maknu te. Ima klubova koji respektiraju starosjedioce i onih koji ih ne poštuju – zaključio je Subašić.