I vi možete pomoći!

Veliko srce za malog Mateja iz Bakra: Humanitarni turnir, tombola, palačinke, vožnja brodom i Subašićev dres na aukciji

Sanja Gašpert

Matej Alaburić / Foto GRAD BAKAR

Matej Alaburić / Foto GRAD BAKAR

Svi zainteresirani koji žele pomoći malom Mateju mogu uplatiti donaciju na žiro-račun: HR6024020061500129459 


 


BAKAR – Velikog srca za malog Mateja – humanitarna akcija “Zajedno smo jači” naziv je višednevnog događanja kojeg od 5. do 10. lipnja organizira NK Borac Bakar – Veterani, uz financijsku i operativnu podršku Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra.
– Naš mali sugrađanin, trogodišnji Matej Alaburić iz Bakra, trenutno vodi hrabru bitku protiv karcinoma. Zajedno sa svojim roditeljima i obitelji, Matej ne odustaje i ne skida osmijeh s lica. No, kako bi svoju bitku uspješno mogao privesti kraju, potrebna mu je i naša pomoć. Stoga je više institucija i organizacija s područja Bakra pokrenulo humanitarnu akciju čiji je cilj pružiti moralnu, ali i materijalnu podršku malom Mateju i njegovoj obitelji, ističu organizatori.


Matej Alaburić / Foto GRAD BAKAR


Od 5. do 10. lipnja na bakarskom Žalu ribara održat će se humanitarni turnir u nogotenisu. Osim što će ugostiti niz entuzijastičnih ekipa povezanih duhom zajedništva, turnir će biti popraćen i dodatnim zanimljivim humanitarnim aktivnostima. Posjetitelji će moći obići sajam dječjih radova, kušati ukusne bakarske palačinke, zaigrati tombolu, razgovarati s misicama, zaploviti atraktivnim turističkim brodom “Aquavision” te još mnogo toga. Prikupljena sredstva uplatit će se na namjenski humanitarni račun, IBAN: HR6024020061500129459.


Priča Mateja Alaburića

Matej Alaburić maleni je dječak koji ima tri godine i kojemu su, nažalost, prije šest mjeseci liječnici dijagnosticirali tešku bolest, koja je na njega i obitelj ostavila veliki trag. Naime, Mateju je dijagnosticiran nefroblastom ili Wilms tumor desnog bubrega te nefroblastomatoza oba bubrega. “Naš hrabri Mate primao je kemoterapiju te su liječnici uspjeli smanjit tumor, a zatim je uklonjen tumor s cijelim bubregom. S obzirom da je i drugi bubreg obuhvaćen nefroblastomatozom, liječnici su odlučili da će Mate idućih godinu dana primati kemoterapije. Nažalost, kemoterapija ne pomaže u suzbijanju nefroblastomatoze, ona možda samo sprječava nastanak tumora”, ističu roditelji malenog Mateja koji su još uvijek u potrazi za pravim načinom kako da spase bubreg.

– U humanitarnu akciju zaista su se uključili svi, od 7 do 77 godina. Pritom posebno treba istaknuti one najmlađe koji će, osim sudjelovanja u turniru, biti i duša niza pratećih aktivnosti. Stoga već sad možemo reći jedno veliko “bravo” za Matejeve prijatelje, mališane iz Dječjeg vrtića Fijolica Bakar, kao i za učenike osnovnih škola u Bakru i Hreljinu. Među velikima, svojom se gestom istaknuo legendarni vratar Vatrenih i jedan od heroja povijesnog srebra u Rusiji – Danijel Subašić. Popularni Suba je, naime, donirao svoj potpisani dres upravo sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, koji će u sklopu humanitarne akcije biti ponuđen na aukciji. O njenim detaljima javnost će biti obaviještena naknadno. Zasad samo velika hvala Subi, čovjeku velikog srca! Što se tiče ostalih sudionika i podupiratelja ove plemenite akcije, pronaći ih možete u opisu programa humanitarnog turnira i pratećih događanja koja će se u sklopu njega odviti. Odaberite neko za sebe, dođite u Bakar i pomozite malom Mateju, jer – zajedno smo jači!, poručuju organizatori.


Humanitarni turnir u nogotenisu počinje u ponedjeljak, 5. lipnja u 18 sati svečanim otvorenjem na Žalu ribara, uz nastup Dječjeg vrtića Bakar, sajam cvijeća i štand s palačinkama. Turnir se nastavlja i sljedećih dana, od 18 sati, uz popratna događanja, pa će tako u utorak, 6. lipnja biti organiziran sajam dječjih radova, učenika OŠ Bakar. U srijedu, 7. lipnja najavljena je vožnja brodom “Aquavision” na Puntinu u Bakru. Polasci su u 16,30, 18 i 19,30 sati, uz obaveznu prijavu na: [email protected], a cijena vožnje je deset eura po osobi. Istoga dana bit će održan i sajam dječjih radova OŠ Hreljin. Dan kasnije, u četvrtak, 8. lipnja najavljena je radionica Društva Naša djeca Bakar, druženje s kandidatkinjama za Miss Primorsko-goranske županije te zabava uz Marina Tuhtana, koja počinje u 21 sat. U petak, 9. lipnja bit će organizirano kuhanje gulaša uz Ružića i Hokija te udruge Bakarska gospoda i kapetani, UHBDR Bakar, Gradska straža Bakar 1848. te Palentar (Grobnik), ispred Lubena, a u 21 sat počinje zabava uz trio “Dar-mar”. Posljednjeg dana turnira, u subotu, 10. lipnja, bit će održano finale ovog sportsko-humanitarnog događanja, a najavljen je i nastup Mažoretkinja grada Bakra, Dječjeg vrtića Bakar, DND-a Bakar i Osnovne škole Bakar, dodjela nagrada najboljim ekipama, kao i zabava uz trio “Andreas” i paljenje lampiona dobrih želja za Mateja, koja počinje u 21 sat. Također, cijelo vrijeme trajanja turnira bit će organizirana prodaja majica i tombola. Svi zainteresirani koji žele pomoći malom Mateju mogu uplatiti donaciju na žiro-račun: HR6024020061500129459.