Bruno Petković

Strijelac jedinog pogotka protiv Portugala: “Veći problem od četvrtog primljenog pogotka bila je naša nemoć”

Hina

Bruno Petković/Foto HNS

Bruno Petković/Foto HNS

Sigurno je da ćemo se skupiti svi zajedno i nastojati biti puno bolji protiv Francuske - dodao je Petković.ZAGREB Bruno Petković, strijelac utješnog pogotka za Hrvatsku u porazu 1-4 od Portugala u Ligi nacija, istaknuo je da su “vatreni” djelovali nemoćno, te da su Portugalci bili puno bolja momčad tijekom cijele utakmice.


“Uvijek je lijepo zabiti gol, to je dobar osjećaj koji napadaču daje potrebnu dozu samopouzdanja za sljedeće izazove. Međutim, radije bih mijenjao taj pogodak za tri boda. Nažalost, nismo dobro završili rezultatski, niti smo imali dobru igru. Neću reći da konačni rezultat nije bitan, ljepše izgleda kada izgubiš 0-1, nego 1-4. Veći problem od četvrtog primljenog pogotka u samoj završnici utakmice bila je naša nemoć. Portugalci su bili puno bolja momčad od nas tijekom cijele utakmice. No, ne treba previše negativno gledati na ono što je bilo. Iz ovog poraza možemo puno naučiti, sve ono u čemu smo griješili tijekom utakmice protiv Portugala moramo iskoristiti da bismo bili bolji u utorak protiv Francuske”, kazao je, kako prenosi internetski portal HNS-a, Bruno Petković, koji je u Portu postigao svoj šesti pogodak u reprezentativnom dresu.


Igrači su poslije poraza od Portugala očekivano bili razočarani.
“Razgovarali jesmo, ali glave su poslije utakmice bile vruće. Bilo je puno ideja, sigurno jako puno dobrih, ali moramo hladnih glava sjesti zajedno, pogledati video-analizu i donijeti najbolje odluke za utakmice što slijede. Ja ne želim sam tražiti razloge poraza i loše igre. Sigurno je da ćemo se skupiti svi zajedno i nastojati biti puno bolji protiv Francuske”, dodao je Petković.


“Poraz od Portugala ne mijenja činjenicu da u utorak igramo protiv aktualnih svjetskih prvaka. Jedna pobjeda bi nam možda donijela dozu samopouzdanja. Očekuje nas potpuno drukčija utakmica u odnosu na ovu u Portu”, rekao je Petković i dodao: “Ovakvi protivnici su dobrodošli, jer su na našoj razini, riječ je o najboljim reprezentacijama na svijetu. Možda rujanski početak natjecanja u Ligi nacija, tek nakon završenog odmora, nije najidealniji, ali to su utakmice koje su nam potrebne i iz kojih najviše možemo naučiti. Protivnici su jaki, po mjeri, a i nama i javnosti su jako narasli apetiti poslije osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U tom kontekstu jasno je da moramo opravdati velika očekivanja”.


Petković nakon ozljede još uvijek nije u optimalnoj formi. “Još uvijek nisam maksimalno spreman, ali mislim da ću uskoro biti na sto posto”, zaključio je hrvatski reprezentativac.