Nogometne poslastice

Što donosi posljednje kolo grupne faze LP? Vragovi na iskušenju u Red Bull Areni, klasik Barce i Juventusa

Denis Frančišković

VELIKI ULOG – Marcus Rashford i Peter Gulacsi/Foto REUTERS

VELIKI ULOG – Marcus Rashford i Peter Gulacsi/Foto REUTERS

U skupini H tri su kandidata za dva mjesta, a »najlakši« posao imaju Parižani koji na svom travnjaku ugošćuju Basaksehir. Neymar i društvo pobjedom sigurno osvajaju prvo mjesto u skupini, a dalje mogu i s porazom ako sudar u Leipzigu dobije pobjednika



RIJEKA »Crveni bikovi« protiv »crvenih vragova«. Poslastica je večerašnjeg programa posljednjeg kruga grupne faze Lige prvaka u Leipzigu u najneizvjesnijoj skupini H u kojoj su čak tri momčadi na vrhu s devet bodova. Manchester United, PSG i RB Leipzig bore se za dva mjesta za ostanak u eliti, devet klubova već je viziralo osminu finala, dok će se preostalih sedam saznati danas i sutra. Za prolaz dalje bori se čak 13 klubova, dok je europska priča još ranije završila za Midtjylland, Rennes, Zenit i Basaksehir.


U skupini H tri su kandidata za dva mjesta, a »najlakši« posao imaju Parižani koji na svom travnjaku ugošćuju Basaksehir. Neymar i društvo pobjedom sigurno osvajaju prvo mjesto u skupini, a dalje mogu i s porazom ako sudar u Leipzigu dobije pobjednika. Stoga je više u fokusu njemačko-engleski ogled u kojem domaćinima treba pobjeda, poglavito i jer su lošiji u međusobnom ogledu s »vragovima« (0:5), kojima je za prolaz tako dovoljan i bod.
– De Gea se vratio, s nama ide i Shaw. Cavani i Martial imaju probleme i neće biti spremni – rekao je Ole Gunnar Solskjer, trener Manchestera, uoči ukrcavanja u zrakoplov.


Izostat će i pocrvenjeli Fred, no ofenziva gostiju neće patiti, ima još tu puno »vatrene moći« s Greenwoodom, Rashfordom, Ighalom…




S druge strane, pred domaćinima je veliki imperativ, ali i izazov. Treća su momčad Bundeslige, a u posljednjem kolu uzeli su bod vodećem Bayernu na gostovanju (3:3). Problem za momčad Julijana Nagelsmanna suspenzija je Upamecana.


Druga po neizvjesnosti večeras je skupina F u kojoj je Borussia Dortmund već osigurala prolaz, a potvrdu »jedinice« traži u ogledu sa Zenitom, dok će drugog putnika ponuditi rimski sudar Lazija i Club Bruggea. »Nebeskoplavima« dovoljan je i remi jer imaju dva boda više, a u manje izglednoj situaciji mogu i do prvog mjesta ako Borussia ne pobjedi.


Skupina G nudi klasik Barcelone i Juventusa koji odlučuju o prvom mjestu, a Messi i društvo u velikoj su prednosti s tri boda više i pobjedom 2:0 u prvom susretu što će biti teško za nadoknaditi. Dinamo Kijev i Ferencvaroš međusobno odlučuju o putniku u Europsku ligu.