Poljudska politika

Stanić i Kepčija moraju pronaći odgovor na pitanje: Gdje su nestali “bili tići”?

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Od svih mladih igrača jedino je Vušković iskoristio priliku, ostali su na posudbi, klupi za pričuve ili su ozlijeđeni



SPLIT Trudio se svim silama savjetnik uprave za struku Mario Stanić sačuvati sada već bivšeg trenera Igora Tudora nakon niske poraza pa je u tu svrhu upregnuo jedan snažan argument: afirmaciju mladih igrača poput Vuškovića, Brnića, Blagaića, Krekovića… Istina, svi oni dobili su određenu minutažu, a tek ju je iskoristio stoper Vušković.  Gdje su  nestali preostali “bili tići”? Ajmo redom:


Vratar Ljubić, koji je u vrijeme kada je trener bio Burić imao niz kvalitetnih izadnja, posebice u dva derbija sa Dinamom, sada je na klupi za pričuve. On mora braniti i zato je posudba ili pak odlazak njegova jedina opcija.


Stoper Radić daleko je od kruga kandidata da dobije priliku, i njemu je klupa “najbolji prijatelj”. Napadač Kreković, koji je bljesnuo pod Tudorom se vrlo brzo i ugasio. Blagaić, odnosno “mali Jale” kako ga je zvao Tudor, nije više član kluba. Otišao je na posudbu u ljubljansku Olimpiju. Od talenta za kojega su poljudski stručnjaci tvrdili da će biti bolji od legendarne desetke pokojnog Jerkovića ili pak Bake Sliškovića morao je na posudbu. Desni bočni Brnić nije u kombinacijama kod Vukasa. Zajedno s Tudorovim otkrićem na lijevom beku u sustavu 3-5-2 Tahirajem vraćen je u drugu momčad.




Iz Varaždina se vratio Teklić. Kod trenera Toplaka iza sebe je imao više nego dobru proljetnu polusezonu, ali još nije zaigrao zbog problema sa leđima. Napadač Delić je nakon posudbe u Istri 1961 poslan na novu posudbu u Varaždin. Dvostruki strijelac u pobjedi u najvećem derbiju protiv Dinama (3:2) na maksimirskom travnjaku ofenzivni vezni Čuić je izvan stroja zbog zdravstvenih problema. I da su Teklić i Čuić spremni nismo sigurni koliku bi minutažu dobiti.


Dvojac zadužen za struku Stanić-Kepčija, koji su na svoj inauguraciji glasno najavljivali da će “stranca” dovesti jedino ako je bolji od odmaćeg igrača, odnosno da će u ovom bazenu tražiti igrače za Hajduk, vrlo brzo su sami sebe demantirali. Doveli su pet stranih igrača (Dimitrova, Mujakića, Todorovića, Diamanatkosa i Atanasova), koji barem zasada pokazali i potvrdili da su bolji i kvalitetnih od igrača poniklih u omladinskoj školi Hajduka. Oni nisu budućnost kluba, s njima je teško očekivati da će bijeli osvajati trofeje. Oni će najverojatnije biti samo prolaznici kao i mnogi drugi prije njih ranijih sezona. Dvoboj s Renovom samo je još jednom potvrdio svu nemoć Hajdukove momčad bez obzira na prolaz u daljnje kolo europske lige. Bila je to još jedna slaba, neuvjerljiva utakmica. To je očigledno realnost kojoj ćemo svjedočiti i ove sezone. “Bili tići” će u takvim okolnostima teško uzletjeti!